Rakennus Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Ilmalämpöpumppuvertailu uudelleen

27.1.2009

ilp

Julkaisemme yleisön pyynnöstä ja suuren kysynnän vuoksi vertailuartikkelimme uudelleen TM Rakennusmaailman numeron 1 keskiaukeamaliitteenä!

Ilmalämpöpumput:
• Gree Artful 12
• IVT Nordic Inverter 12 GR-N
• Mitsubishi Electric Kirigamine+ MSZ-FD35VAH
• Panasonic Flagship HE12GKE
• Technibel Techno GRF128R51
• Toshiba RAS-13S-ND

Ilmalämpöpumput täyttävät lupauksen

Ilmalämpöpumput ovat yksi kuumimmista puheenaiheista, kun talojen lämmityksessä pyritään säästämään energiaa. Suosiota kuvaa se, että asennusliikkeiden tilauskirjat ovat täynnä varauksia kuukausiksi eteenpäin. Tutkimme perusteellisesti joukon ilmalämpöpumppuja selvittääksemme, onko suurelle suosiolle perusteita.

Kutsuimme MTT:n kylmälaboratorioon kuusi uutta ja suhteellisen tehokasta ilmalämpöpumppua vertailuun, jossa selvitimme niiden taloudellisuutta ja suorituskykyä. Päällimmäisinä mielenkiinnon kohteina olivat paljon puhutut COP-kertoimet eli energiatehokkuus ja lämpöenergian tuotto.

Lisäksi edellisistä johtamalla saatava energiansäästö tai säästöpotentiaali osoittautui aivan mainioksi uudeksi työkaluksi ilmalämpöpumppujen arviointiin. Kouriintuntuva käsitys siitä, minkälaisia säätöjä ilmalämpöpumpulla todella voi saavuttaa, saattaa vahvistaa entisestään luottamusta ilmalämpöpumppuihin.

Lue TM Rakennusmaailman numerossa 8/08 (ilm. 10.12.08) julkaistu vertailumme myös TM Rakennusmaailman numerosta 1/09, joka ilmestyi 28.1.Tulosta juttu Tulosta juttu

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot