Yksi maailman johtavista arkkitehtuurisivustoista Arch Daily nostaa esiin arkkitehtuurin helmiä eri puolilta maailmaa. Poimimme helmien joukosta viisi huikeaa mestarityötä, jotka saavat haukkomaan henkeä kauneudellaan.

Kiinan Beihainessa, lähellä pääkaupunki Pekingiä sijaitseva Seashore Chapel -merenrantakappeli on valmistunut vuonna 2015. Sen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Vector Architects. Kappelin pinta-ala on 270 neliötä, ja sen korkeasta salista avautuu esteetön näkymä merelle.

Vietnamissa sijaitseva House for Trees on prototyyppi paikallisiin kaupunkeihin suunnitellusta talosta, jolla haetaan ratkaisua Vietnamissa vallitsevaan ongelmaan luonnon ja metsien vähenemisestä. Pienen budjetin talon katolla kasvavat puut tuovat ainakin pienen palasen luontoa keskelle kivikaupunkia. Nämä talot sijaitsevat miljoonakaupunki Ho Chi Min Cityssä. Ne on suunnitellut VTN Architects.

Beirutissa sijaitsevan Beirut Terraces -talon on suunnitellut arkkitehtitoimisto Herzog & de Meuron. Se kohoaa 119 metrin korkeuteen, ja on osa kaupungin sataman edustalle rakennettua pilvenpiirtäjien rivistöä.

Etelä-Afrikassa sijaitseva Bosjes Chapel valmistui vuonna 2016. Huikean rakennuksen betoninen kuori kannattelee itse itseään. Suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Steyn Studio.

Japanin Hiroshimassa sijaitseva Ribbon Chapel nousee kohti taivasta. Vuonna 2013 valmistuneen kappelin ovat suunnitelleet Nakamuran ja NAP Architects.