Kullankalliita asumisneliöitä kuormittavat liiat tavarat, mutta minne kausikamat tai muuttolaatikot saisi kätevimmin säilöön?

Kotona ei ole tilaa sesonkivarusteille eikä toisinaan käytettävälle sirkkelille. Vesivahinko tai iso remontti vaativat nekin tavaran varastointia. Tilanteon tarpeeseen vastaavat osaltaan vuokravarastot.

Laajaa tarjontaa voi haarukoida verkkosivuja selaamalla, mutta varminta on käydä katsomassa varastoja. Samalla voi jututtaa henkilökuntaa kasvokkain ja saada omaan tilanteeseen sopivia vinkkejä, joita ei ehkä tulisi itse heti ajatelleeksi. Keskustelemalla voi selvitä esimerkiksi se, että ulkomaille määräajaksi muuttava voi valtuuttaa varastoon liittyvistä asioista huolehtimisen haluamalleen henkilölle.

Aina eivät omat voimat tai aika riitä tavaroiden rahtaamiseen. Jotkin varastofirmat tekevät yhteistyötä muuttofirmojen kanssa, joten tavaroiden siirron saa sujumaan halutessaan avaimet käteen -periaatteella. Myös peräkärryjä, pakettiautoja ja muuttolaatikoita sekä muita muuttotarvikkeita voi olla vaihtelevasti tarjolla.

Lue lisää:

Näin vuokrataan varastotilaa

Vertaile vuokravarastoja: Listasimme 23 paikkakunnan varastotarjonnan

Näin valitset vuokravaraston

1 Totea olosuhteet: Onko varastossa hyvä ilmanvaihto ja lämpötila? Eihän ole havaittavaa tunkkaisuutta tai kosteusongelmista kielivää homeista hajua?

2 Sujuuko lastin purkaminen säältä suojassa? Lasti on mukava purkaa, jos lastauslaiturilta voi ajaa varastohallin lipan alle tai peräti lämpimään sisälle asti.

3 Onko varastokopin sijainti rakennuksessa sopiva? Jotkin varastot sijaitsevat yhdessä kerroksessa, toisiin mennään hissillä.

4 Onko varastolla lainattavissa nokkakärryjä ja tavarankuljetuskärryjä tai -häkkejä?

5 Joustaako sopimus eli voiko varastokokoa vaihtaa kätevästi? Esimerkiksi omakotitalon remontin aikana varastotilan tarve voi vähentyä sitä mukaa, kun remontti edistyy.

6 Miten varaston turvallisuus on hoidettu? Onko siellä kulunvalvontajärjestelmä ja tallentava videovalvonta? Miten paloturvallisuus, lukitukset, vastuut ja vakuutukset on hoidettu?

7 Tarvitsetko oheispalveluja? Onko varastoyrityksellä yhteistyötä luotettavan muuttofirman kanssa? Saako vuokralle pakettiauton tai lainaksi peräkärryn? Onko tarjolla pakkaustarvikkeita?

8 Miten kätevästi toimii kulku varastolle ja mihin kellonaikoihin? Varastoon pääsee kätevimmin henkilökohtaisella koodilla.