Fira Palveluiden kehittämä nopea, kahden viikon läpimenoajalla tehtävä putkiremontti voitti asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinnon Helsingissä 31. tammikuuta Asuntomarkkinat 2017 –huippuseminaarin yleisöäänestyksessä.

Fira on voittanut kyseisen innovaatiopalkinnon aiemminkin, vuonna 2014 Fira Palvelut Oy:n putkiremonttikonseptilla, josta nyt palkittu Ketterä lienee kehitetty.

Fira Palvelujen Fira Ketterä -putkiremontin voi ostaa yhtenä pakettina hankesuunnittelusta toteutukseen. Nopeus perustuu asukkaiden kuuntelemiseen ja tarkkaan suunnitteluun, jossa mm. tyhjäkäyntiajat minimoidaan. Asukkaat pääsevät osallistumaan suunnitteluun tavallista enemmän.

Yleisöäänestyksessä toiseksi tuli Hoasin Kämppishaku. Sovelluksen avulla opiskelijat voivat hakea itselleen sopivaa solukaveria.

Kämppishaun avulla tulevaan kämppikseen voi tutustua etukäteen ja valinnan asuinkumppanista saa tehdä itse. Palvelua kuvailtiin kuin Tinderin ja vaalikoneen yhdistelmäksi.

Kolmas finalisti oli SRV Redi Living Lab, Kalasataman Redi-hankkeen ja sen asuntojen esittelytila Helsingin Suvilahdessa. Living Labissa pääsee maistelemaan, millaista tornitalossa asuminen on. Redi Living Labissa voi tutustua projektin etenemiseen ja tulevan tornitalon palveluihin tavanomaista monipuolisemmin. Kävijä pääsee myös kurkistamaan tuleviin koteihin virtuaalilasien avulla.

Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinnon myönsivät Tekes, Rakennuslehti ja Suomen Asuntotietokeskus. Innovaatiokilpailuun ilmoittautui tai ilmoitettiin kymmenen ehdotusta. Finalistit valitsi Tekesin, Rakennuslehden ja Suomen Asuntotietokeskuksen kilpailuraati.