Matka mökille on useimmilla suomalaisille lyhyt. Linnun­tietä mitatun mökkimatkan mediaani on vain 38 kilometriä. Tyypillinen suomalainen ajaa kesämökilleen yleensä noin puolessa tunnissa.

Suurimpien mökkikuntien järjestys muuttui, kun Juankoski yhdistyi Kuopioon vuoden 2017 alussa. Samalla Kuopio nousi mökkimäärältään Suomen suurimmaksi kunnaksi.

Mikkeli oli toiseksi suurin mökkikunta vuoden 2016 mökkimäärillä mitattuna. Sekä Kuopiossa että Mikkelissä on yli 10 000 kesämökkiä.

Muiden mökkivaltaisten kuntien järjestys säilyi ennallaan. Tilastokeskuksen tiedot kuvaavat kesämökkien määriä uusimman kuntaluokituksen mukaan. Koko maassa kesämökkejä oli vuoden 2016 lopussa 502 900.

Alueellisia eroja

Vaikka tyypillinen mökkimatka on lyhyt, on alueiden välillä huomattavia eroja. Uudellamaalla asuvat ajavat muita kolme kertaa pidemmälle päästäkseen mökilleen. Heidän mökkimatkansa keskimääräinen pituus on 131 kilometriä.

Nämä verrattain pitkät mökkireissut heijastuvat kansalliseen mökkimatka­keskiarvoon, joka on 92 kilometriä. Lyhimmän mökkimatkan taittavat Etelä-Savossa asuvat.

Mökin keskikoko on 48 neliötä

Keskimääräinen mökki on kooltaan 48 neliöitä. Uusmaalaisten mökit ovat muutaman neliön suurempia kuin muiden suomalaisten. Vuoden 2010 jälkeen valmistuneiden mökkien kerrosala on noussut 70 neliöön.