Maalämpöön investointi pienentää lämmityskustannuksia tehokkaasti, mutta lämmitysmuodon päivittämisen esteeksi muodostuu usein iso alkuinvestointi. Nyt siihen on tarjolla valmis rahoitus.

Maa- ja ilmavesilämpöpumppuvalmistaja Thermia haluaa alentaa kotitalouksien kynnystä lämmitysjärjestelmän vaihtamiseen lanseeraamalla yhdessä OP:n kanssa Thermia Lämpölaina -rahoitusmuodon lämpöpumppuinvestointeihin.

”Rahoitusratkaisumme poistaa maalämpöön siirtymisen tarvittavan alkuinvestoinnin, joka muodostuu usein esteeksi, kun lämmitysjärjestelmän vaihtamista harkitaan. Kuukausierä on sen verran pieni, että energialaskujen säästöillä pystytään jopa kokonaan kattamaan kuukausittainen maksu”, kertoo Thermia Lämpöpumppujen maajohtaja Jaakko Tomminen.

Thermia Lämpölaina on avaimet käteen -ratkaisu, joka sisältää maalämpöpumpun, perusasennuksen ja kaivonporauksen. Kuukausittaiseen hintaan  vaikuttaa talon koko ja sijainti, lämpimän käyttöveden tarve ja taloudessa asuvien henkilöiden määrä.

”Lämmitysmuodon päivittäminen on palvelus sekä ympäristölle että omalle kukkarolle: maalämpöpumppu on ympäristöystävällinen lämmitysmuoto, joka maksaa itsensä takaisin ja parantaa asunnon jälleenmyyntiarvoa merkittävästi, Tomminen summaa.

Thermia Lämpölaina -rahoitus haetaan täyttämällä lainahakemus OP:n verkkopalvelussa. Lämpölaina ei siirry myyntitilanteessa talon seuraavalle omistajalle, vaikka lämpöpumppujärjestelmä sinne jääkin. Talon myyntihinta kuitenkin nousee usein huomattavasti lämpöpumpun asennuksen jälkeen. Lainan voi saada myös ilmavesilämpöpumpun hankintaan. Thermialla lasketaan, että maalämpö maksaa itsensä takaisin jo kymmenessä vuodessa.