Fennia Prize on muotoilulle joka toinen vuosi myönnettävä palkinto. Vuodesta 2003 asti järjestetyn kilpailun tavoitteena on edistää muotoilun hyödyntämistä elinkeinoelämässä ja yhteiskunnassa kilpailukyvyn, kansainvälistymisen ja kasvun lisäämiseksi.  Palkittujen skaala on ulottunut metsäkoneista aktiivisuusrannekkeisiin ja kirjastokonseptista palovaroittimiin.

Tämän vuoden Fennia Prize -pääpalkinnon sai leikkaussalivalaisimen kehittänyt Merivaara. Valaisimessa on leikkaussalin hygieniaa ja henkilökunnan työtä tehostavia toimintoja. Muut palkinnot menivät älyviherseinä Naavalle, kaiutinvalmistaja Genelecille ja mammografialaitteen kehittäjä Planmedille. Pentagon Design palkittiin lakritsikonseptin suunnittelusta Fazerille. Annettujen kymmenen kunniamaininnan joukossa ovat mm. Skanska Talonrakennus ja Konecranes Global.

Naavan viherseinä parantaa ilmanlaatua ja kierrättää sisäilmaa kasvien juuriston läpi. Ilma puhdistuu ja suodatettu ilma on yhtä raikasta kuin luonnossa. Hyvässä sisäilmassa vireystaso nousee ja työskentely tehostuu. Naavan mukaan viherseinän kasvit puhdistavat sisäilmaa sata kertaa tehokkaammin kuin tavalliset huonekasvit. Viherseinä mukautuu sijaintipaikan olosuhteisiin ja optimoi toimintansa. Viherseinää valvotaan tekoälyn avulla ja ohjataan etähallinnalla.

Fennia Prize -palkintojen yhteissumma on 35 000 euroa. Palkittuja tuotteita esitellään eri puolilla maatamme kiertävässä näyttelyssä ja seminaarissa. Tämän vuoden muotoilukilpailu oli osa Suomi 100-ohjelmaa.

Maamme suurimman muotoilukilpailun järjestävät Design Forum Finland, Fennia, Elo sekä Patentti- ja rekisterihallitus.