Piklas palkkaa lisää työntekijöitä ikkuna- ja ovitehtaalleen Pyhännälle. Myönteiset uutiset johtuvat lisääntyneestä rakentamisesta ja kasvaneesta myynnistä.

Kevään aikana tarvitaan Piklaksen mukaan 50 uutta työntekijää, vaikka alkuvuonna jo otettiin 20 henkilöä lisää. Uusien rekrytointien jälkeen yritys pystyy käyttämään tehdasta kahdessa vuorossa läpi vuoden. Työntekijöiden määrä on 150 kesän huippusesongin aikaan.

”Tuotteittemme kysyntä kasvaa voimakkaasti. Esimerkiksi ikkunoita ja ovia tilataan myös verkkokauppamme kautta, ja sen liikevaihto on kasvanut viisinkertaiseksi parin vuoden aikana”, Piklaksen toimitusjohtaja Erkki Tolvanen kertoo.

Tuotteita verkkokaupasta

Verkkokaupan myönteinen kehitys on ylittänyt ikkuna- ja ovivalmistajan odotukset. Tuotteita myydään suoraan teollisuudelle kuten mm. talovalmistajille ja rakennusliikkeille. Kuluttaja voi ostaa Piklaksen ikkunoita ja ovia verkkokaupasta ja erikoisliikkeistä.

”Kuluttaja voi hankkia ikkunoita ja ovia suoraan valmistajalta verkkokaupan kautta ja ilman välikäsiä”, Erkki Tolvanen sanoo.

Piklas avasi verkkokauppansa vuonna 2014. Yritys on myös investoinut voimakkaasti tehtaan toimintaan ja digitalisaatioon. Esimerkiksi puukomponenttien valmistus, pintakäsittely, alumiinin jatkojalostus ja kokoonpano ovat nykyaikaisia. Tuotantoa ohjataan digitekniikan avulla.

Ikkunoita ja ulko-ovia

Piklas kuuluu PRT Forest-konserniin kuten myös mm. Kontiotuote ja Jukkatalot. Konsernin suurin omistaja on Sydänmetsän perhe. Ikkunoiden tuotanto alkoi 70-luvun alussa osana Pyhännän Rakennustuotetta. Vuodesta 2006 Piklas on toiminut itsenäisenä yhtiönä, ja liikevaihtoa kertyi viime vuonna yli 16 miljoonaa euroa. Ulko-ovia yritys alkoi tuottaa alkuvuodesta 2015.

”Mittavat myynnin kasvulukemat ovat harvinaisuuksia toimialallamme. Alan yleinen kasvu on parin prosentin luokkaa vuositasolla”, Erkki Tolvanen sanoo.