Helppo tapa säästää ja toimia ekologisesti on kerätä sadevettä kaikkeen kasteluun. Pientaloissa sadevettä on helpoin kerätä syöksytorven alle asetettuun saaviin.

Vaihtoehtoja ja ratkaisuja on monia, mutta yksi toimiva ratkaisu on asettaa saavi syöksytorven viereen ja vaihtaa kesän kastelukaudeksi tavallisen pitkän syöksytorven tilalle lyhyempi saaviin johtava torvi.

Saaviin kannattaa ehdottomasti järjestää ylivuotonokka tai vastaava. Näin saavi täyttyy hyvin sateella eikä liika täyttö leviä seinustalle, vaan ohjautuu nokasta hulevesikaivoon.

Sadevettä voi yhtä hyvin käyttää pihaistutusten kasteluun kuin myös sisäkasvien kasteluun. Sadevesi kelpaa myös moneen muuhunkin kuin vain kasteluun, esimerkiksi auton pesuun.

Saavista on helppo täyttä kastelukannu upottamalla. Jos askartelumieltä riittää, voi saavin kylkeen hyvin asentaa vesihanan, josta kasteluastian voi täyttää. Lisäksi astian suulle on hyvä asentaa jokin harso tai verkko, jotta esimerkiksi hyttyset eivät ala lisääntyä saavin vedessä aivan talon nurkalla.