Millä keinoin pihapiiri saadaan eläväksi? YIT haluaa kiinnittää huomiota taloyhtiöiden pihapiireihin ja lahjoittaa Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi yhden pihan yhteiseen käyttöön.

YIT hakee mallia viihtyisälle pihapiirille kilpailulla, joukkoistamisella ja työpajojen avulla. Uusilla ajatuksilla etsitään tapoja toteuttaa tähän päivään sopiva ja innostava pihapiiri.

Yritys lupaa tehdä sata hyvää tekoa pihapiirien kohentamiseksi. Hyvä teko voi olla pihan ilmeen piristystä, pienkorjauksia, kaluston lainaamista, turvallisuuden lisäämistä ja neuvontaa. Yritys toteuttaa suunnitelman, jonka vastaanottajan tulee olla voittoa tavoittelematon yhteisö kuten esimerkiksi yhdistys, järjestö, oppilaitos, päiväkoti tai senioriasunto. Vastaanottaja ei saa olla yksityishenkilö tai yritys eikä ehdotus sellainen, joka vaatii rakennuslupaa.

Ehdotuksen voi tehdä osoitteessa www.yit.fi/100hyvaatekoa. Sivustolta voi myös katsella jo toteutettuja hankkeita.

YIT sponsoroi myös suomalaista arkkitehtuuria ja muotoilua edistävää näyttelyä. Echoes – 100 years of Finnish Architecture and Design -näyttely esittelee maamme muotoilun ja arkkitehtuurin merkkiteoksia ja suunnataan kansainväliselle yleisölle. Vuoden alussa näyttely on nähtävissä Varsovassa ja jatkaa sen jälkeen mm. Bratislavaan, Budapestiin, Prahaan ja Berliiniin.