Sito ja Wise Group suunnittelevat yhdistävänsä toimintansa. Uudesta yhtiöstä tulee suurin kotimaisessa omistuksessa oleva talonrakentamiseen ja infraan keskittyvä suunnittelun ja konsultoinnin yritys, jos suunnitelma onnistuu.

”Yhdistyminen tarjoaa meille mahdollisuuksia laajentua ja palvella kaiken kokoisia asiakkaita. Lisäksi pystymme panostamaan enemmän toiminnan kehittämiseen ja monipuolisempiin projekteihin. Tulevaisuudessa aiomme keskittyä yhdessä myös digitaalisten palveluiden kehittämiseen”, Siton toimitusjohtaja Tapio Puurunen sanoo.

Yhtiöt jatkavat toimintaansa erillisinä yhtiöinä vuoden 2017 ajan kun yhdistymistä viedään eteenpäin. Uuden yhtiön nimi ja brändi julkistetaan myöhemmin tänä vuonna. Yritysten yhdistyminen vaatii Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän. Uuden yrityksen tavoite on kasvaa ja palkata tiedotteen mukaan sata osaajaa vuosittain.

Suunnittelua ja konsultointia

Wise Group Finland tarjoaa talonrakennusalan suunnittelua, konsultointia ja rakennuttamispalveluita. Sito tunnetaan mm. maankäytön, ympäristön, infran, liikenteen ja digitaalisten palveluiden osaajana. Yhtiöt toimivat kotimaassa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa.

”Yhteen meneminen on johdonmukainen askel kehityksessämme. Olemme tasavahvoja ja täydennämme toisiamme. Meillä on paljon yhteisiä asiakkaita, mutta vähän päällekkäisiä toimintoja. Toimintatavoissamme on samaa ja jatkossakin tärkeää on säilyttää ketteryys ja reilu toiminta. Meillä on alan huippuosaajia. Tätä joukkoa haluamme lähivuosina kasvattaa”, Wise Groupin toimitusjohtaja Aki Puska toteaa.

Henkilöstö ja pääomasijoittaja

Yhdistetty yhtiö on jatkossakin valtaosin henkilöstönsä omistama. Suomalainen pääomasijoittaja ja Wise Groupin nykyinen osaomistaja Intera Partners jatkaa roolissaan ja vauhdittaa yrityksen kasvua. Yhdistetyn yhtiön liikevaihto ylittää 100 miljoonaa euroa vuonna 2017.

”Uskomme, että yhdistynyt yhtiö pystyy kehittämään koko toimialaa asiakkaiden eduksi. Omistajien yhteisenä tavoitteena on rakentaa suomalainen haastaja pohjoismaisille markkinoille.”, Intera Partnersin osakas Tomi Terho sanoo.