Thermisol myytiin norjalaiselle eristevalmistaja Jackon Groupille. Kaupassa siirtyi 90 prosenttia osakkeista uudelle omistajalle. Loppuosa yrityksestä jää toimitusjohtajana jatkavalle Veli Ollilalle.

”Saamme kaupan avulla leveämmät hartiat ja varmistamme yrityksen kasvun ja menestyksen myös tulevaisuudessa. Jackon Group turvaa investoinnit, sijoittaa rahaa tuotekehitykseen ja varmistaa myös tuotannon säilymisen Suomessa”, Thermisolin toimitusjohtaja Veli Ollila kertoo.

Thermisol perustettiin vuonna 1962. Yrityksen pääkonttori ja isoin tuotantolaitos sijaitsevat Sastamalassa. Muut tehtaat ovat Nurmijärvellä, Vimpelissä ja Rovaniemellä. Thermisolin liikevaihto oli 25 miljoonaa euroa viime vuonna, ja yritys työllistää 86 henkilöä.

Uusi tuotealue

”Thermisolin hankinta vahvistaa asemaamme. Olemme iloisia, kun johto jatkaa yrityksen kehittämistä kanssamme. Eps-elementit eivät kuulu tuotevalikoimaamme, joten uusi tuotealue tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia”, Jackon Groupin toimitusjohtaja Stein Trygsland korostaa.

Jackon Group on norjalainen vuonna 1956 Fredrikstadiin perustettu eps-, xps- ja epp-eristeitä sekä pakkauksia valmistava perheyritys. Yrityksellä on 700 työntekijää, liikevaihto 265 miljoonaa euroa ja 15 tehdasta Euroopassa, joista 12 Pohjoismaissa.

Jackon Group on ollut jo vuosia kiinnostunut markkinoistamme. Yritys näki parhaimmaksi tavaksi tulla Suomeen ostamalla Thermisolin. Silloin ostaja saa heti jalansijan, vahvat tuotemerkit ja laajan tuotannon. Samalla Thermisol tuo suomalaiselle rakentajalle konsernin tuotteita.

Eristeitä rakentajalle

Thermisol on yksi isoista eristevalmistajista maassamme. Se tekee rakennuseristeitä polystyreenista paisuttamismenetelmällä (eps) ja suulakepuristettuna (xps) sekä grafiittieristeitä. Lisäksi yritys valmistaa eps-elementtejä esimerkiksi hallien ja tuotantolaitosten rakentamiseen.

Tuotteita käyttävät rakennusliikkeet, omakotitaloa pystyttävät pienrakentajat ja myös teollisuus. Valikoimasta löytyy rakennuseriste lattiaan, kattoon, seinään, saunaan sekä routa- ja askeläänieristeeksi. Eps-elementit soveltuvat rakennuksen kattoon ja seinään. Elementissä on eps-ydin ja molemmin puolin väripinnoitettu teräslevy.

Keskustelut Jackon Groupin kanssa kestivät Thermisolin mukaan useita kuukausia. Thermisol oli myös irlantilaisen Kingspanin omistuksessa kunnes keväällä 2011 Ollila ja silloinen toimitusjohtaja Urpo J. Salminen hankkivat irlantilaisilta 60 prosentin osuuden Thermisolin Suomen-, Ruotsin- ja Tanskan-toiminnoista. Loppuosakkeet päätyivät Suomen valtiolle ja eläkeyhtiöille. Thermisol myi Ruotsin- ja Tanskan-tytäryhtiöt norjalaiselle Bewi-konsernille.