Omakotiasujat ja rakentajat voivat hakea tietoa omiin projekteihinsa kevään ja kesän messuilta ympäri maan. Myös vapaa-ajan asujat ja pihan laittajat saavat tapahtumista innoitusta.

Kevät on rakentamisen, korjaamisen ja pihan laittamisen messujen kiivasta järjestämisen aikaa. Auringon lisääntyvä valo paljastaa korjausta vaativat kohteet, omakotitalo on suunniteltu, luvat haettu, liittymät kunnossa ja perustuksien tekoa odotetaan. Lisääntyvä lämpö alkaa houkutella myös pihatöihin.

Kotimaassa on runsaasti messuja maalis- ja huhtikuussa. Tapahtumia on tasaisesti eri puolilla valtakuntaa, ja esimerkiksi rautakaupat pitävät omia ja myynnin lisäämiseen tähtääviä päiviään. Messuilta saa tietoa, tapaa tuttuja ja hyvällä onnella voi tehdä myös onnistuneita hankintoja, kun messujärjestäjät myyvät esittelemiään tuotteita tuntuvalla alennuksella.

Rakentamista ja korjaamista

Isoja messuja on keväällä lähes jokaiselle viikonlopulle, ja joskus tilaisuudet voivat jopa mennä päällekkäin. Jyväskylän messut (10.–12.3.2017) samoin kuin Lahden vastaava tilaisuus (17.–19.3.2017) keskittyvät rakentamiseen, remontointiin ja sisustamiseen. Viikkoa Lahden messuja myöhemmin ovat rakennusmessut Kajaanissa (25.–26.3.2017).

Lahden rakennusmessut eli Raksa lukeutuu alan isoihin tapahtumiin. Rakentamisen, energiaratkaisujen, talotekniikan ja talovalmistajien lisäksi esillä on piharakentamista. Teema-alueella esitellään mallipiha, ja annetaan neuvoja oman pihan suunnitteluun.

Turussa pidetään pihaan, puutarhaan, mökkiin ja mereen keskittyvä messukokonaisuus 31.3.–2.4.2017. Pihaosaston 500 neliön koristelusta vastaavat ammattiopisto Livian viheralan ja floristiikan opiskelijat. Esillä on mm. metsämainen piha huusseineen, pihakeittiö ja värikäs lasten leikkialue.

Asuntomessut Mikkelissä

Rakentamisen, remontoinnin ja puutarhan Kevätmessut-erikoistapahtuma on Helsingin Messukeskuksessa 6.-9.4.2017. Tarjolla on tietoa omakotiasujalle, mökin laittajalle, pihan suunnittelijalle, rakentajalle ja remontoijalle. Esiintymislavalla on lähes 50 puheenvuoroa ajankohtaisista aiheista kuten mitä sopimuksia rakennusprojektiin tarvitaan tai kuinka päätän talon lämmitystavasta.

Pihaosastolla on esillä kasvit, rakennelmat, koneet ja laitteet. Asiantuntijat neuvovat, mitä omalle pihalle saa rakentaa ilman rakennuslupaa ja miten voisin hankkia esimerkiksi merikontin.

Kevään messukauden päätyttyä alkaa suloinen suvi ja toivottavasti rakennusprojektit ovat hyvällä mallilla. Kesän yksi isoimmista yleisötapahtumista on Asuntomessut, jotka pidetään Mikkelissä 14.7.–13.8.2017. Messutalot ovat Saimaan rannalla kolme kilometriä kaupungin keskustasta etelään. Asuntomessuilta saa rakentamisen viimeisimmät vinkit oman projektin viimeistelyyn.

TM Rakennusmaailma julkaisee aiempien vuosien tapaan kaikki messukohteet sisältävän Asuntomessujen virallisen taloluettelon heinäkuun numerossaan. Varmista messuluettelon saanti ja tilaa TM Rakennusmaailma kotiisi!