Haperot viemäripumput hallitsevat markkinoita. Ole tarkkana, mitä hankit.

Wc-pöntön poistoputki tukkeutui, ja pöntössä lillunut ulostemassa – tieteelliseltä nimeltään anaerobinen sekafloora – levisi pitkin kylpyhuoneen lattiaa.

Internetistä haetun vertaistuen mukaan paras viemäritukosten avauskeino on viemärinavauspumppu eli se iso imukuppi, ns. karhupumppu. Koska vanha pumppu oli juuri kierrätetty muka tarpeettomana, piti marketista hakea uusi. Uusi pumppu, joka oli nähnyt päivänvalon Kiinan kansantasavallassa, oli erittäin kohtuuhintainen (1,50 €).

Halpa hinta ei kauan lohduttanut, sillä välineen kuminen imukuppi repesi jo ensimmäisillä vedoilla, kenties suunnitellun vanhenemisen seurauksena. Oliko tuote yksinkertaisesti seissyt hyllyssä liian kauan?

Seuraava pumppu noudettiin toisesta liikkeestä. Se oli samaa kiinalaistuotantoa ja repesikin melko pian. Kolmas pumppu haettiin jälleen eri myymälästä, mutta oli lähtöisin samalta tehtaalta kuin kaksi edellistä. Imukuppi irtosi riekaleina puisesta varresta vieläkin nopeammin, jos mahdollista.

Neljäs viemäripumppu piti hakea jo vähän kauempaa. Se oli Saksassa valmistettu, neljän euron hintainen astalo. Ominaisuuksiltaan pumppu eroaa kolmesta edeltäjästään kahdella tavalla: se kestää kovaakin rynkytystä, ja sillä se tukkeutunut viemäriputki lopulta aukesi.