Älykkäät kodinkoneet tulevat nyt markkinoille hurjaa vauhtia. Etäohjattavat pesukoneet ja kahvikoneet saavat nyt rinnalleen puheentunnistuksella toimivan jääkaapin ja kokkausoppaan sisältävän uunin.

Samsung esitteli viime viikolla IFA-lehdistötilaisuudessa Berliinissä uusimmat tulevaisuuden kotiin liittyvät teknologiainnovationsa. Samsung satsaa nyt merkittävästi tekoälyyn ja IoT:hen, sillä pitkän aikavälin visionsa mukaisesti yhtiön tavoitteena on tarjota teknologiaa, joka yksinkertaistaa ja ylläpitää arkea.

Uuni kertoo reseptit ja kello anylysoi unta

Family Hub -jääkaappi on varustettu suurella kosketusnäytöllä ja ohjauspaneelilla, johon voidaan kytkeä eri laitteita myös muilta valmistajilta. Jääkaapissa on puheentunnistuksella toimiva Bixby-avustaja ja Voice ID, joiden avulla käyttäjät voivat kommunikoida jääkaapin kanssa. Jääkaappi jättää käyttäjälle viestejä ja muitutuksia, ja suosittelee jopa reseptejä viikon ruokalistaan sen mukaan mitä ruokatarvikkeita kaapissa on. Ja jääkaapin ovea ei tarivtse avata nähdääkseen sen sisällön: se päivittyy oven ulkopuolella olevalle näytölle.

Dual Cook Flex -uunissakin on kokkausopas, joka esimerkiksi suosittelee erilaisia paistoastioita käytettäväksi sen mukaan, mitä ruokaa tehdään ja mitä ainesosia käytetään. Monikäyttöinen uuninluukku ja kaksoiskypsennystoiminto lupaavat, että jokainen perheenjäsen saa oman ruokavalionsa mukaisia aterioita.

Jos pyykkikone on käynnissä ja huomaat, että jokin pikaista pesua vaativa vaate jäi sinne lisäämättä, voi vaatteen lisätä Quick Drive -pyykinpesukoneeseen vaikka pesuohjelman puolivälissä. Pesuohjelman valintaakaan ei tarvitse itse päättää, vaan pesukone kertoo sen käyttäjälle.

Rannekello ei ole enää pitkään ollut pelkkä ajannäyttäjä. Nykyrannekellon voi liittää älypuhelimeen, ja se voi tehdä terveyteesi ja hyvinvointiisi liittyviä havaintoja. Viime viikolla esitelty Samsungin Galaxy Watch sisältää esimerkiksi stressinhallintaan, unianalyysiin ja hengitysharjoituksiin liittyviä toimintoja.