Kun nollakelit saapuvat, alkaa olla hyvä ikkunanpesuaika. Siivousalan ammattilainen Heli Reiman neuvoo, miten ikkunanpesun saa hoidettua näppärimmin ja lopputuloksesta tulee siisti ilman ikäviä raitoja.

1 Nollakelien alkaessa on hyvä aika suunnitella ikkunanpesua. Ammattilainen pesee tarvittaessa ikkunat auton lasinpesunesteellä terästettynä pikkupakkasellakin, mutta ei suosi sellaista ajankohtaa. Pakkasilla lasien väliin kertyy huurua.

2 Paras sää on pilvinen. Aurinkoisella säällä ikkunanpesuun tarvitaan taitava ammattilainen, sillä kamppailu liian nopeasti kuivuvaa pesujälkeä ja viiruja vastaan on ankaraa. Kova tuuli kuivattaa pinnan myös liiankin nopeasti.

3 Heli Reiman lorauttaa ikkunanpesuveteen yleispesuainetta (ammattilaissiivoussarja) ja hieman etikkaa, joka tekee kirkkaan jäljen.

4 Oikeaoppinen ikkunanpesu etenee vaiheittain. Pesusuunta on ulkoa sisälle: ensin pestään pielet ja sitten ikkunaruudut. Lasiosat hangataan puhtaiksi pehmeällä ikkunapesimellä. Pieliin käytetään siivousliinaa.

5 Lopuksi ikkunaruutu kuivataan lastalla eli kuivaimella, joka pyyhkäistään joka vedon välissä kuivausliinaan tai -pyyhkeeseen. Muuten vesi valuu norona ja turmelee pesujälkeä. On tärkeää muistaa kuivata lopuksi ikkunan nurkat sekä reunat erikseen, jotta karmit eivät vahingoitu kosteudesta.

”Jos kotiin tilataan ikkunanpesu, pyydämme siirtämään ikkunoiden edestä huonekalut. Myös verhot on hyvä ottaa pois tai työnnellä sivuun”, Helin Siivouspalvelun Heli Reiman neuvoo.