Lammi Kivitalo järjesti viime syksynä ensimmäistä kertaa suunnittelukilpailun arkkitehti- ja rakennusarkkitehtiopiskelijoille. Sen tavoitteena oli löytää ennakkoluulottomia näkemyksiä  tulevaisuuden suomalaiseen kivitaloarkkitehtuuriin.

Kilpailun palkinnot jaettiin maanantaina Helsingissä. Kilpailun tuomaristo oli vaikuttunut voittajatöiden kunnianhimoisista ja harkitun valmiista ideoista.

Ensimmäisen sijan kilpailussa veivät Tampereen yliopiston arkkitehtuurin laitoksen opiskelijat Eevi Lindroth ja Anni Marttinen työllään Katve. Siinä yhdistyvät rakennusmateriaaleina sekä kivi että puu. Kilpailun tuomaristo kehuu työtä tulevaisuuden hybridiksi. Talon julkisivua hallitsee puinen kuorikerros. Sisällä pohjaratkaisu on selkeä ja tuo luonnonvalon sisään. Puu näkyy myös sisällä tiloja jakavana rimoituksena sekä katon pintamateriaalina.

Katve

Oulun yliopiston arkkitehtuurin opiskelijat Stina Virta ja Aku Heiskanen sijoittuivat kilpailussa toiseksi työllään Alto. Kaupunkitontille soveltuva talo ammentaa tuomariston mukaan modernista perinteestä. Talo voi toimia niin uudisrakennusten keskellä kuin täydennysrakennuksena, ja se sopii myös townhouse-tyyliin tai paritaloksi.

Alto

Kolmannelle sijalle nousi Metropolia Helsingissä rakennusarkkitehtuurian opiskelevan Roosa Tissarin työ Lyhty. Sitä tuomaristo kehuu skandinaavisen pelkistetyksi ja yksilölliseksi taloksi, joka toimii hyvin niin kaksi- kuin kolmikerroksisena.

Lyhty