Talon ulkomaalaus on iso urakka, joka kannattaa tehdä kerralla oikein ja huolella. Oikotie ei yleensä aiheuta muuta kuin harmia – jos ei heti, niin vähintään muutaman vuoden kuluessa.  Tikkurilan maaliasiantuntijat muistuttavat asioista, jotka on hyvä huomioida ulkomaalausurakkaa aloittaessa.

1 Suurella pinnalla väri näyttää vaaleammalta. Valitse siis värikartasta tummempi ja murretumpi sävy kuin olit ajatellut.

2 Huomioi maisema sekä vuorokauden- ja vuodenaika. Värit näyttävät erilaisilta läheltä ja kaukaa. Tummat pinnat sulautuvat luontoon paremmin kaukaa katsottuna, kun taas vaaleat erottuvat selvästi. Synkän metsän reunalla tummempi sävy näyttää paremmalta, avaraan ja valoisaan maisemaan istuvat sävyltään vaaleammat värit. Värin näkemiseen vaikuttaa myös vaikkapa syksyn ruska, talven kelmeä valo kuin myös kesän väriloisto. Neutraali, maisemaan sopiva sävy on varmin myös vuodenaikojen vaihtuessa.

3 Ota selvää rajoituksista. Taajama-alueiden värien käyttöä on usein rajoitettu. Ota ennen maalausta selvää oman asuinalueesi rajoituksista kaavoitusviranomaiselta.

4 Tee aina koemaalaus erilliselle puupalalle. Näin voit varmistua oikeasta sävystä.

Tikkurilan Kaunis Talo -ulkoväriyhdistelmässä on 40 erilaista suomalaista maisemaa kunnioittavaa väriä. Tikkurilan uudistetussa Puutalot -värikartassa on peittävät sävyt ja Valtti-värikartassa kuultavat.

Lisää tietoja maaleista ja maalausvinkkejä saat Tikkurilan Maalilinjalta arkisin klo 8-19: 020 191 2002