Miten kodin ja pihan välisen eron saa häivytettyä mahdollisimman tyylikkäästi? Me kysyimme, asiantuntija vastasi.

1 Avaa kodin ikkunanäkymät vapaaksi puutarhalle, josta voit nauttia ympäri vuoden. Istuta näköesteitä, jos ikkunasta näkyy jotain peiteltävää, vaikkapa parkkipaikka.

2 Rakenna patiosta olohuoneen jatke sisustamalla se sisätilojen tapaan. Mitoita ja muotoile patio siten, että ruokailuryhmän ympärille jää tyhjää tilaa vähintään 60 cm ja tila riittää silti myös perhejuhlille.

3 Hanki pihalle säänkestävät tekstiilit ja matot, siirreltävät valaisimet ja valitse mieleiset ja säänkestävät kalusteet. Verhoilukankaat saattavat olla joko kosteudenkestäviä tai täysin vedenpitäviä, valitse tarpeen mukaan!

4 Suunnittele ja valitse kodin sisustus ja piha samaan tyyliin, niin ne muodostavat luontevan kokonaisuuden. Kun ikkunanäkymät ovat auki, piha tuo olohuoneeseen jatkoa.

5 Vaikka rakastaisit kukkia, istuta pihalle ainavihantia kasveja, jotka tuovat sinne kodikkuutta myös talvisaikaan. Suosi kasveja ruukuissa, sillä hyvännäköinen ruukku on myös osa pihan sisustusta. Astioissa olevia kasveja on helppo siirrellä.

6 Haluatko porealtaan tai paljun? Sen voi upottaa patioon, jolloin se sulautuu maisemaan paremmin kuin pinnalle asennettuna. Myös puupatiolla oleva trampoliiniin näyttää hienolta upotettuna rakenteeseen.

Vinkit antoi sisustussuunnittelija Pia Närhi, Närhi Oy Sisustuspalvelu

Lue lisää:

Pikkupuutarha kukoistaa ympäri vuoden

Näin huollat puutarhakalusteitasi

Onko sinulla pieni piha? Älä tee puutarhatöissä näitä virheitä!