Asuntokauppa käy loppuvuodesta vilkkaana. Kiinteistövälitysfirmat kertovat käytettyjen asuntojen ennätyksellisistä kauppamääristä.

Kiinteistömaailma teki marraskuussa yhteensä 1197 käytettyjen ja uusien asuntojen sekä kiinteistöjen kauppaa. Se on 15 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten marraskuussa. Käytettyjen asuntojen kaupoissa kasvu oli vielä isomaa, yli 23 prosenttia.

”Keväällä syntynyt kuoppa käytettyjen asuntojen kauppaluvuissa on nyt täytetty. Syksyn aikana kirimme kiinni kaikki keväällä tekemättä jääneet kaupat, ja vuoden kokonaismäärissä on menty viime vuoden vastaavan ajankohdan lukujen ohi”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä.

Kiinteistömaailman mukaan yhtä vilkasta marraskuuta ei löydy yrityksen historiasta koko viime vuosikymmeneltä. Sen sijaan uudiskohteiden kauppa ei ole sujunyt yhtä hyvin.

Lokakuussa RE/MAX-ketju kertoi kauppamääriensä kasvaneen edelliseen vuoteen 16 prosenttia.

Asunto- ja kiinteistökaupat tehdään nyt aiempaa vähäisillä kasvokkaisilla kohtaamisilla. Välittäjät hyödyntävät etätapaamisia, videoesittelyjä ja digitaalista tarjousten ja kaupan allekirjoittamista.

Lue lisää:

Ok-talot käyvät kaupaksi – ja hyvään hintaan