Ensi kesän Asuntomessujen järjestelyt Lohjalla etenevät. Tapahtumasta pyritään luomaan sisällöllisesti inspiroiva ja turvallinen kokemus.

Viime kesän Asuntomessut pystyttiin viemään läpi Tuusulassa turvallisesti ja onnistuneesti. Asuntomessuilla vieraili elokuun aikana 70 000 messukävijää. Tapahtumasta kerätyt opit auttavat myö tulevan kesän messutapahtuman järjestelyissä.

”Etenemme suunnittelussa luottavaisesti, mutta toki tarkasti tilannetta ja viranomaismääräyksiä seuraten”, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio sanoo.

Fyysisen messutapahtuman jälkeen verkossa avautuneet virtuaaliset Asuntomessut saivat yli 50 000 kävijää ja kotikierroksilla oli yli 100 000 näyttökertaa.

Messuvierailuaika varataan etukäteen verkossa

”Tärkein turvaoppi viime kesältä on väljyyden mahdollistaminen ja turvaväleistä huolehtiminen. Tämä tehdään perusteellisella asiakasvirtojen etukäteissuunnittelulla ja huolellisella asiakaspalvelulla”, Asuntomessujen turvallisuudesta vastaava operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää kertoo.

Messuvieraat ohjataan ostamaan liput etukäteen verkosta. Lippu ostetaan tietylle saapumisajalle, jolloin kävijämäärää voidaan säännöstellä.

Messualueelle vieraita tuovat bussit jätetään tarkoituksella väljiksi ja kohteissa valvotaan, ettei sisälle oteta liikaa ihmisiä kerralla. Paikan päällä olevat messuoppaat ohjaavat vieraita vähemmän kansoitetuille reiteille ja kohteisiin, joissa sillä hetkellä on väljempää.

“Lisäksi messuilla ei järjestetä mitään, mikä edellyttää ihmisten kokoontumista samaan paikkaan. Tällä ja muilla edellä mainituilla toimenpiteillä säätelemme kävijävirtoja ja estämme rykelmien syntymistä”, Vuorenpää sanoo.

Kaikki näytteilleasettajat suorittavat turvallisuuskoulutuksen etukäteen. Messuhenkilökunta ja kuulutukset painottavat turvavälien, maskien ja käsien desinfioinnin tärkeyttä.

Viime kesänä Asuntomessut toteutettiin ensimmäistä kertaa myös virtuaalisesti.
“Tavoitimme virtuaalimessujen kautta kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka eivät koskaan aiemmin ole käyneet paikan päällä messuilla. Virtuaalinen toteutus avasi uusia näkökulmia messukoteihin niin tapahtumakävijöille kuin vain virtuaalisesti Asuntomessuihin tutustuneille”, Anna Tapio kertoo.

Vuoden 2021 Asuntomessut järjestetään Lohjalla 9.7.-8.8.2021. TM Rakennusmaailma 6/21 tulee sisältämään kaikkien messukohteiden rakentamisen tiedot, pohjapiirrokset sekä arkkitehtien kommentit sisältävän messujen virallisen taloluettelon. Messujen virallinen sisustusluettelo ilmestyy Deko-lehdessä 6/21.

Lue lisää:

Lohjalla etsitään keinoja kohtuuhintaiseen asumiseen

Pyöreä talo syntyy teräksestä