Asuntomessujen mallitalo on 21 vuokra-asuntoa käsittävä rivitaloyhtiö Lounatuuli 13 ja 15. Sen suunnittelussa ja rakentamisessa toteutuivat Asuntomessujen teemat.

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry on valinnut Asuntomessut Naantalissa -messukodeista mallitaloksi TA-Yhtymän rakennuttaman Lounatuuli 13 ja 15 -rivitaloyhtiö. Messuilla esittelyssä ovat Lounatuulen rivitaloasunnot Metsä ja Ateljee sekä tunnelmallinen pihasauna Löyly.

RKL:n tuomariston valintakriteereissä olivat mukana Naantalin ainutlaatuisessa Luonnonmaan saariympäristössä järjestettyjen Asuntomessujen teemat eli luonnon kunnioitus, aurinkoenergia, koti saaressa ja onnellisuus. Perinteisesti valintakriteereissä ovat korostuneet myös rakentamisen laatu ja itse rakennusprosessin moitteettomuus.

Asuntomessujen teemat toteutuivat suunnittelussa ja rakentamisessa

21 vuokra-asuntoa käsittävä rivitaloyhtiö teki vaikutuksen RKL:n puheenjohtajan Jukka Lintuseen ja varapuheenjohtaja Jere Väisäseen. Talot on suunniteltu niin, että ympäröivää luontoa on säästynyt ja se on tuotu osaksi yhteisöllisyyttä ja lasten leikkiä tukevaa sisäpihaa. Puilla lämpiävä pihasauna on asukkaiden yhteiskäytössä. Energiaomavaraisuutta tukemaan on valjastettu 106 aurinkopaneelia, joiden ylijäämä varastoituu akkuihin. Kohteen e-luku on 92 ja energialuokka B.

”Hieno kokonaisuus on onnistunut joka tavalla: modernit lämmitys- ja jäähdytystavat, aurinkoenergian tehokas hyödyntäminen sekä akkuvarastointi. Samaan aikaan ei ole tingitty yhtään itse rakentamisen laadusta”, toteaa Lintunen.

Väisänen kiittelee kekseliäästi toteutettua rakentamista resurssiviisaaksi: kohteessa on käytetty tontin puita ja rakennusmateriaaleja, jotka ovat jääneet yli muista projekteista.

”Asuntomessujen teemat, esimerkiksi luonnon kunnioitus, on toteutettu tässä kohteessa konkreettisesti – aina hyönteishotelleja myöten”, Väisänen kiittelee.

TA-Yhtymä Oy:n toimitusjohtaja Jouni Linnavuoren mukaan jokainen rakennushanke on aina tiimityötä.

”Hyvällä suunnittelulla ja toteutuksella on mahdollista luoda myös hieno lyhyen korkotuen vuokrakohde. Suunnittelussa on huomioitu tontin erityinen muoto. Laadukkaat ratkaisut takaavat asukkaidemme pitkäaikaisen viihtyvyyden ja ne ovat osa vastuullista toimintatapaamme. Meille erityisen tärkeää on myös se, minkälaisen hiilijalanjäljen jätämme.”

Asuntomessujen messukoteihin voi tutustua Naantalissa vielä 14.8. saakka.

Lue lisää:

Katso upeat terassit Asuntomessuilla Naantalissa! 

Tässä ovat Asuntomessujen parhaat talot: Arvioinnissa löytyi helmiä