Asuntomessut avautuu tänään Naantalin Luonnonmaalla. Esittelemme 35 messukodin joukosta viisi näkemisen arvoista kotia. Mikä niistä on sinun suosikkisi?

Lapsiperheen betoninrouhea koti

Kohde 8 Betoniviidakko on Balilta takasin Suomeen muuttaneen lapsiperheen koti. Avara ja selkeä pohjaratkaisu antaa tilaa oleskeluun, ja upea iso terassi vain lisää sitä.

Tässä kodissa kannattaa kiinnittää huomiota keittiöön, joka kaikessa minimalistisuudessaan pitää sisällään kaiken tarvittavan lapsiperheen kokkailuun.

Näytteilleasettaja Lakka Rakennustuotteet Oy, sisustuksen suunnittelu Interior Design Latvalahti Oy/Dima Latvalahti.

Naantalin Aurinkolinna alueen paraatipaikalla

Kohde 28 Naantalin Aurinkolinna on suunniteltu upealle kalliopohjaiselle tontille saaristoluontoa kunnioittaen. Talo perustettiin suoraan kalliolle ilman räjäytystöitä ja sen seinälinjat mutkittelevat rakennusalueen rajoja pitkin luoden talolle mielenkiintoisen julkisivun.

”Talon suuri terassi porealtaineen sekä saunaosasto ovat kokonaan pilarien varassa jyrkässä kalliorinteessä, ja metsänäkymä saunan 5-metrisestä kulmaikkunasta puiden latvojen lomitse on vaikuttava”, kertoo talon arkkitehti Rauno Rusi RS-Insinöörit Oy:stä.

Naantalin Aurinkolinnassa kannattaa tutustua talon älykotijärjestelmään.

Näytteilleasettaja RS-Insinöörit Oy, sisustussuunnittelu Jutta Karihtala/Ideacircus Oy ja Aleksi Rusi/RS-Insinöörit Oy.

Hirsitalo japanilaisittain

Kohde 3 Honka Haiku on kolmen suunnittelijan yhteistyö, jossa vaikutteita on haettu niin japanilaisesta harmoniasta kuin pohjoisen puhtaasta metsästä. Hirsitalo osoittaa ekologisen ja vastuullisen puurakentamisen suuntaa.

Honka Haikun pihalla on upea japanilainen puutarha. Kurkkaa myös saunaosastolle, jonka näkymät ja materiaalivalinnat saavat huokaamaan ihastuksesta.

Honka Haikun rakentamisessa on käytetty vähäpäästöisiä M1-luokan materiaaleja. Aurinkosähköjärjestelmä sekä älykkäät tekniset ratkaisut pienentävät asumisen hiilijalanjälkeä.

Näytteilleasettaja Honkarakenne Oyj, sisustuksen suunnittelu Suunnitteluhuone Nionio Oy/Maru Hautala.

Luonnollisesti luonnon helmassa

Kohde 29 Koti Neulanen on rakennettu suomalaisesta havupuusta tehdyistä CLT-elementeistä. Matala ja tummasävyinen rakennus sulautuu metsämaisemaan, ja kodin laajat ikkunapinnat tuovat ympäröivän luonnon myös sisälle.

Ympäröivä luonto toistuu myös rakennuksen väreissä. Puupinnat on jätetty kauniisti näkyviin myös sisätiloissa.

Käy ihailemassa kallioista havupuumaisemaa tämän kodin terassilta.

Näytteilleasettaja Sarokas ja CLT Plant Oy.

Yhden naisen urotyö

Kohde 13 Villa Pinta on jo saanut julkisuutta asukkaansa ja rakentajansa Kati Jensenin elämäntarinan vuoksi. Yksin ison talon rakentamiseen lähtenyt Kati on saanut unelmansa toteutumaan.

Pitkästä tavarasta rakennetun puutalon päälämmönlähteenä on vesi-ilmalämpöpumppu ja varaava takka.

Näytteilleasettaja Kvik Keittiöt ja Genelec, sisustuksen suunnittelu Bo LKV/Anu Tuomikoski.

Asuntomessut Naantalissa on avoinna 15.7.-14.8. TM Rakennusmaailma 6/22 sisältää kaikkien messukotien rakentamien tiedot ja pohjapiirrokset esittelevän messujen virallisen taloluettelon. Tilaa TM Rakennusmaailma ja pääset tutustumaan messukohteisiin myös digilehdestä!