TM Rakennusmaailman nro 6/13 on samalla Hyvinkään Metsäkaltevan Asuntomessujen virallinen messuopas, josta saa runsaasti hyödyllistä tietoa messujen tarjonnasta. Asuntomessuilla esitellään tänä kesänä tavallisten suomalaisten perheiden kotiunelmia.

Hyvinkään messualueella on perinteisten omakotitalojen keskellä toki myös hieman erikoisempiakin ratkaisuja, kuten lehtikuusilankulla verhoiltu kivitalo tai vaikkapa merikonttiin rakennettu asunto. Mielenkiintoinen kohde on myös Aalto-yliopiston kansainvälisen opiskelijaryhmän suunnittelema pyöreä, moduuleista rakennettu Piiri House.

Hyvinkään kohteista 29 on omakotitaloja, merikontin ja Piiri Housen lisäksi yhtenä kohteena on savusauna. Asuntoja on pienestä noin 100-neliöisestä liki 300 neliön taloon. Alueella on sekä yks- että kaksikerroksisia koteja, jotka on rakennettu niin puusta, hirrestä, kivestä kuin betonistakin.

Messuoppaassa kaikki 33 kohdetta esitellään yksityiskohtaisesti. Kunkin kohteen aukeamalta löytyy tiedot näytteilleasettajasta, rakennuttajasta ja suunnittelijoista. Arkkitehtikin on saattanut kommentoida suunnittelutyötään. Pohjapiirustus ja asemakaava sekä kohteiden edustajien ilmoittamat rakennuksen tekniset tiedot ovat luettavissa sivuilta.

Esittelemme messuoppaassa kohteiden lisäksi myös 17 kohteen pihasuunnitelman.

Kohdetietojen lisäksi TM Rakennusmaailman messuoppaan puolelta löydät kaiken tarpeellisen tiedon messuista sekä informaatiota Hyvinkään kaupungista ja messujen aikaisista tapahtumista.

 Lue lisää TM Rakennusmaailman 292-sivuisesta numerosta 6/13, joka ilmestyi 4.7.