Vuoden 2020 Asuntomessut Tuusulassa ovat siirtyneet heinäkuulta elokuulle. Tapahtuman järjestelyjen turvallisuuteen panostetaan nyt uudella tavalla epidemiatilanteesta johtuen.

“Tällä hetkellä kaikki järjestelyt etenevät aikataulussa, jotta voimme avata messuportit yleisölle 3.- 30.8.2020. Luonnollisesti seuraamme edelleen valtioneuvoston ohjeistusten päivityksiä suurten yleisötapahtumien osalta. Turvallinen kävijäkokemus on luonnollisesti tämän vuoden asuntomessuilla ihan erityisessä roolissa”, kertoo toimitusjohtaja Anna Tapio, Osuuskunta Suomen Asuntomessuilta.

”Elokuulle siirtyvien messujen järjestelyissä tullaan huomioimaan ennen kaikkea annetut viranomaisten ohjeistukset, mutta samalla tekemään messukävijän kokemuksesta kaikin tavoin sujuva turvallisuudesta tinkimättä. Haluamme, että kaikilla messukävijöillä on yhtäläinen mahdollisuus nauttia ja inspiroitua Rykmentinpuiston upeista messukohteista”, jatkaa Tapio.

”Samaan aikaan kun valmistelemme nyt Tuusulan messujen siirtoa, edistämme messukohteiden ja muihin tapahtumaan liittyvien elämyksien täydentävää ja vaihtoehtoista kokemista myös digitaalisessa ympäristössä.”

Kävijöille hengityssuojaimet heti portilla

Tapahtuman turvallisuussuunnitelma on laadittu läheisessä yhteistyössä terveydestä ja turvallisuudesta vastaavien viranomaisten kanssa.

”Tämän vuoden messujen turvallisuussuunnitelma pyritään toteuttamaan niin, että sekä yleisö että järjestelyissä mukana olevat ihmiset voivat rauhassa toimia ja viihtyä. Yleisöä ohjataan niin, että kaikilla on mahdollista tuntea itsensä turvalliseksi alueella liikkuessaan ja messukohteissa vieraillessaan”, kertoo Osuuskunta Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää.

Turvallisuuden varmistamiseksi messukävijöille annetaan ohjaus ja opastus heti saavuttaessa alueelle.

“Jaamme kaikille kävijöille hengityssuojaimet, sekä tarjoamme useassa pisteessä käsidesien käytön. Lisäksi ohjaamme yleisöä ennalta suunniteltuja reittejä varten turvavälit huomioiden sekä yleisalueilla että messukohteissa”, kuvailee Vuorenpää tulevia järjestelyjä.

Lipunmyynti messuille on auki normaalisti koko ajan. Mikäli viranomaiset ohjeistavat peruuttamaan yleisötapahtumat elokuussa, on asiakas oikeutettu saamaan ostetun pääsylipun hinnan takaisin.

Näyttelykohteet esittelevät monipuolista asumista

Messualueen kohteiden ja yleisten alueiden rakentaminen Tuusulassa edistyy normaalisti. Rykmentinpuistoon muodostuu kyläkaupunki, jossa luonto on lähellä, mutta asuminen kaupunkimaisen tiivistä. Kyläkaupunki on rakennettu kaupunkimaisesti ja aluetta ympäröivät vehreät yhtenäiset viheralueet.

“Messuilla on mahdollisuus tutustua pienille tonteille toteutettuihin kaupunkimaisiin pientaloihin. Ensimmäistä kertaa asuntomessujen historiassa näytteillä on myös townhouse-koteja, jotka monipuolistavat alueen ilmettä. Messualueelle nousee myös kerrostaloasuntoja, joihin on tuotu mukaan uudenlaisia asumisen palveluita”, kuvailee projektipäällikkö Riikka Uusikulku.

Yhteisöllisyys näkyy muun muassa yhteisinä pihasaunoina, kasvihuoneina, etätyötiloina, aukiomaisina katuina ja viljelyspalstoina. Keskelle messualuetta nousee lasten ja ikäihmisten jakama kortteli, jossa on tarjolla päiväkoti ja ikäihmisten asumista. Puistossa asukkailla on mahdollisuus viettää aikaa ja harrastaa. Myös taide on Rykementinpuistossa isossa roolissa.

Vastuullisuus näkyy rakentamisessa

Rykmentinpuistosta on rakennettu kestävää asuinaluetta. Tuusulan keskustan palvelut ovat alueen vieressä ja hyvät joukkoliikenneväylät helposti tavoitettavissa.

Messukohteiden vastuullisuuteen liittyvät valinnat rakennusmateriaaleista ja energiaratkaisuista lähtien nousevat erityiseen rooliin.

“Alueen energiaratkaisuihin on kiinnitetty alusta lähtien erityistä huomiota ja moni messukohde hyödyntääkin energiaa ilmasta, auringosta tai maasta. Messualueella on paljon puurakentamista ja kestävät valinnat näkyvät myös messukotien materiaalivalinnoissa. Kaikista messukohteista on laskettu hiilijalanjälki ja hiilikädenjälki”, kertoo Heikki Vuorenpää.

Asuntomessut järjestetään 3.-30.8.2020 Tuusulassa. Asuntomessut ovat avoinna joka päivä arkisin klo 12-20 ja viikonloppuisin klo 10-18, sekä pidennettynä iltana 21.8. klo 22 asti.

TM Rakennusmaailman numerossa 7/20 ilmestyy kaikki messukohteet ja niiden rakentamisen tiedot esittelevät virallinen taloluettelot. Lehti ilmestyy 23.7.

Lue lisää:

Asuntomessut Tuusulassa 2020: Jämerän townhouset rakennetaan yhdessä

Omatalo Kulma on laadukas perhekoti