Asuntomessut Mikkelissä päättyivät sunnuntaina. Messuilla vieraili yli 130 000 kävijää. Messukohteiden lisäksi Asuntomessut kasvoivat tänä vuonna kymmenien keskustelutapahtumien ja yli sadan muun ohjelmanumeron myötä asumistietouden välittäjäksi ja keskustelun avaajaksi.

Asuntomessuilla järjestetyissä tilaisuuksissa, tietoiskuissa ja työpajoissa ratkottiin suomalaisen asumisen haasteita ja käännettiin katseet tulevaisuuden asumiseen.

”Tänä kesänä kävimme poikkeuksellisen laajaa keskustelua asumiseen ja asuinympäristöön liittyvistä asioista. Saimme jaettua tietoa tulevaisuuden energiaratkaisusta, pohdimme asumisen ja liikkumisen muutosta sekä herätimme keskustelua kaikkia suomalaisia koskettavista asioista, kuten asumisen kustannuksista, asukkaiden hyvinvoinnista ja asumisen terveellisyydestä”, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala kertoo.

Neljä viikkoa kestäneen messutapahtuman ympärillä oli joka viikko vaihtuneen teemaviikon mukaista ohjelmatarjontaa. Messujen kantavana teemana oli asumisen vaikutus ihmisen hyvinvointiin.

”Hyvinvointi oli tärkeä ja oikea valinta tämän vuoden teemaksi. Se herätti paljon keskustelua ja näkyi ihan konkreettisesti messualueella kierreltäessä. Luonnon vaikutus asumiseen ja ihmisten hyvinvointiin sekä esimerkiksi kotien ja julkisten tilojen sisäilmahaasteet olivat mukana keskusteluissa”, Tuomala toteaa.

Jos tapahtuma jäi tänä vuonna väliin, on 29 asuntomessukohteiseen mahdollista tutustua vielä virtuaalisesti VR-palvelun kautta. Palvelu löytyy Asuntomessujen sivuilta.

Messukävijät tyytyväisiä näkemäänsä

Kävijätutkimuksen mukaan 93,1 prosenttia kävijöistä pitivät messuja erinomaisina tai hyvinä.

”Haluamme palvella asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla, oikeita kanavia käyttäen. Nettilipunmyynnin kasvu, sosiaalisessa mediassa saamamme palaute ja uusi palvelukokonaisuus kertovat, että olemme onnistuneet erinomaisesti.”

Asuntomessuilla Mikkelissä vieraili yli 130 000 kävijää. Lopullinen virallinen kävijäluku vahvistetaan noin kuukauden kuluessa tarkastuslaskennan jälkeen.

”Ilman loistavaa yhteistyötä Mikkelin kaupungin ja muiden kumppaniemme kanssa emme olisi pystyneet luomaan näin kiinnostavaa ja monipuolista sisältöä eri-ikäisille ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville asiakkaille. Kasvoimme monella tavalla, emme pelkästään kävijämäärän osalta, viime vuoden messuihin verrattuna”, Tuomaala sanoo.

Ensi vuonna 2018 Asuntomessut järjestetään Karjarannassa Porissa.