Asuntomessut päättyivät eilen Naantalissa. Asuntomessujen kävijät olivat tyytyväisiä tapahtuman antiin. Kävijöitä oli  muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen taas yli 100 000.

Asuntomessujen tämän vuoden teemat puhuttelit tapahtuman kävijöitä. Älykkäät energiaratkaisut ja erityisesti aurinkoenergian monipuolinen hyödyntäminen kiinnosti niin ammattilaisryhmiä kuin suurta yleisöäkin.

Myös itse Luonnonmaan messualue keräsi erityistä kiitosta. Jo suunnitteluvaiheessa tavoitteeksi asetettu luonnon kunnioitus näkyi niin talojen sijoittumisessa alueelle, perustuksissa kuin ikkunoista aukeavissa näkymissäkin. Alueen luonnolle tyypilliset metsäpihat keräsivät kehuja: kanervat ja kalliot ovat säilyneet lähes koskemattomina.

”Olemme useamman vuoden ajan mitanneet kävijätyytyväisyyttä eikä näin korkeita lukuja esimerkiksi suositteluhalukkuudessa ole nähty miesmuistiin. Yli kolmannes kävijöistä on antanut vierailukokemukselleen täyden kympin” Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio iloitsee.

Koronatilanteen maailmanlaajuinen helpottuminen on tuonut runsaasti myös ulkomaisia ammattikävijöitä messualueelle.

”Jo ennen tapahtuman aukeamista alueella kävi muun muassa ruotsalaisen median edustajia. Messujen aikana kaukaisin delegaatio saapui Uruguaysta, jossa sekä suomalainen puurakentaminen että Asuntomessut-konsepti kiinnostaa kovasti”, kertoo Tapio.

Asuntomessut oli menestys myös Naantalille

Naantalin kaupunginjohtaja Laura Leppäsen kiireinen messukuukausi kertoo omalta osaltaan hankkeelle asetettujen tavoitteiden täyttymisestä.

”Kuukausi on pitänyt sisällään monia Naantalin tulevaisuuden kannalta tärkeitä tapaamisia ja meillä käy nyt hyvä pöhinä”, summaa kaupunginjohtaja messuhankkeen saldon.

”On ollut hienoa huomata, että Lounatuulen alue toimi juuri niin kuin etukäteen suunniteltiin ja tapahtuma kiinnosti sekä suurta yleisöä, että ammattilaiskävijöitä. Kymmenet ryhmät ovat halunneet kuulla energiaratkaisuistamme ja aurinkoenergian hyödyntämisestä. Lisäksi useampi ryhmä on halunnut kuulla kokemuksiani Asuntomessut-projektista, eli vetoa tuntuu olevan tapahtumakonseptillakin”, Naantalin projektipäällikkö Timo Tirri naurahtaa.

Asuntomessuilla Naantalissa vieraili yli 116 000 kävijää. Messukohteisiin voi tutustua myös jälkikäteen Virtuaalisilla Asuntomessuilla.

Ensi vuonna tapahtuma järjestetään Kuningattarenrannassa Loviisassa 7.7.–6.8.2023.

Lue lisää:

Tässä ovat Asuntomessujen parhaat talot! Arvioinnissa löytyi helmiä

Asuntomessujen virallinen taloluettelo löytyy verkkolehdestä, tutustu Naantalin messukotien rakentamisen tietoihin!