Asuntomessut järjestetään luonnon helmassa Saimaan rannalla Mikkelin Kirkonvarkaudessa 14.7.–13.8.2017, vain kolme kilometriä Mikkelin torilta. Asuntomessuilla esiteltävien 31 messukohteen rakentaminen on hyvässä vauhdissa. TM Rakennusmaailma julkaisee tapahtuman virallisen messuluettelon.

Yhteensä yli 10 hehtaarin kokoinen asuntomessualue muodostuu neljästä korttelialueesta. Saimaan rannalle syntyvälle asuinalueelle rakennetaan rivitaloa, paritaloa ja 27 pientaloa. Kaksi siirrettävää messukohdetta tuodaan alueelle kesäkuussa.

Pääosa alueelle rakentuvista messutaloista on puurakenteisia. Messualueella on kolme isoa puistoaluetta, joissa on huomioitu alueen alkuperäisasukkaat eli viitasammakot ja liito-oravat. Rannalle tulee myös asukkaiden yhteiseen käyttöön tarkoitettu nuotiopaikka.

Teemaviikot ohjaavat keskustelua

Messukohteiden lisäksi alueen keskellä sijaitsevalla AsukasAreenalla nähdään asumiseen liittyvää ohjelmaa koko kuukauden ajan.

”Mikkelissä luonnon keskelle, mutta kuitenkin kaupunkikeskustan välittömään yhteyteen rakentuvan uuden asuinalueen lisäksi haluamme nostaa asukkaiden hyvinvointiin liittyviä asioita esille entistäkin monipuolisemmin. Asuntomessujen uudella AsukasAreenalla messukävijä voi osallistua keskustelutilaisuuksiin, kuulla uusista asumiseen liittyvistä asioista eri asiantuntijoiden kertomina ja saada lisätietoa omaan asumiseensa esimerkiksi tietoiskujen muodossa”, Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala kertoo.

Messutapahtuman monipuolinen sisältö muuttuu entistä mielenkiintoisemmaksi teemaviikkojen kautta. Ensimmäinen viikko on omistettu hyvinvoinnille messujen kantavan teeman Asumisen vaikutus ihmisen hyvinvointiin mukaisesti. Hyvinvointiviikolla AsukasAreenalla keskustellaan muun muassa luonnon merkityksestä asumisessa. Yhden keskustelupaneelin vetää hotelli Punkaharjua luotsaava yrittäjä ja puhuja Saimi Hoyer.

Toinen messuviikko keskittyy harrastuksiin ja asumisen ja harrastusten yhdistämiseen arjen sujuvuuden varmistamiseksi. Viikko huipentuu joogahaasteeseen. Kolmantena messuviikkona Asuntomessut on foorumi talouden, tekniikan, teknologian ja tulevaisuuden näkymille. Teemaviikko näkyy myös muualla Mikkelissä kun Asuntomessuihin liittyvä seminaari Asuntotuotannon hyvä asiakaslaatu pidetään Mikkelin yliopistokampuksella. Seminaarin pääpuhuja on Suomen Pankin johtokunnan jäsen Olli Rehn aiheenaan rahamarkkinakatsaus ja asuntomarkkinat.

Viimeinen messuviikko nostaa keskusteluun asumisen yhdenvertaisuuden ja käynnistää asumisen hyvinvointiin liittyvän ison teon etsimisen Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimesta.

Asuntomessujen AsukasAreenan ohjelmakalenteri täydentyy kevään aikana, ja koko messukuukauden kattava ohjelmakalenteri julkaistaan kesäkuun 30. päivänä Asuntomessujen verkkosivuilla.

TM Rakennusmaailma mukana Asuntomessuilla

TM Rakennusmaailma on Asuntomessujen virallinen yhteistyökumppani ja julkaisee heinäkuun lehdessään kaikki messukohteet käsittävän taloluettelon. Lisäksi lehdessä esitellään kohteiden pihoja. Varmista oman messuluettelosi saanti ja tilaa TM Rakennusmaailma!