Mikkelin Asuntomessujen suosituin keittiömalli on avokeittiö. Suuret saarekkeet ja vetimettömät ovet ovat myös yleinen trendi. Musta näkyy myös vahvasti keittiökaapistojen värityksessä.

Avokeittiö on yleisin valinta uudisrakennuksiin, ja kaikissa Asuntomessujen kohteissakin on avokeittiö. Se mahdollistaa suoran yhteyden ruokailu- ja oleskelutiloihin ja monessa jopa ulos terassille. Keittiöiden koot ovat maltillisia.

Saarekeratkaisut ovat suosittuja messutalojen keittiöissä. Niiden ympärillä on paljon työskentelytilaa ja saareke voi toimina niin työskentelytasona, tarjoilupöytä kuin ruokailutasonakin. Saarekkeeseen voi myös sijoittaa kodinkoneita tai kaapistoja. Kohteen 17, Ainoa Villa HelKa, keittiökalusteet: Petra.

Musta väri näkyy vahvana trendinä messutalojen keittiöissä. Väri on haasteellinen valaistuksen suhteen, sillä se vaatii valaistukselta tehokkuutta. Kohteen 2, Design-Talo Pala, keittiö: Petra-Keittiöt.

Vetimettömyys näkyy vahvasti messukeittiöiden ulkonäössä. Yli puolet messujen keittiökalusteista on vetimettömiä. Kohteen 7, Villa Kotikallio, keittiö: Omega keittiöt.

Teräksiset kylmälaitteet ja keittiökoneet ovat näyttäviä ja niitä suositaan useassa messukeittiössä. Kohteen 9, Villa Sukka, keittiö: Puustelli.

Välitilassa suositaan edelleen laattaa, mutta myös lasi näkyy monessa messukeittiössä. Lasi on helppo pitää puhtaana ja sen näyttävyyttä voi korostaa asentamalla sen alle erilaisia kuviollisia materiaaleja, kuten tapettia tai digiprinttejä. Kohteen 13, Saimaan Aava, keittiön välitilan valokuva: Markku Tano. Taso: Pukkila.

Asuntomessut järjestetään Mikkelissä 14.7.-13.8. Lue lisää Mikkelin asuntomessukohteista ja mm. TTS:n arviot keittiöiden ergonomiasta TM Rakennusmaailman virallisesta Asuntomessujen taloluettelosta numerosta 6/17.