Ensi kesän Asuntomessut järjestetään Porissa 6.7.-5.8. Rakennustyöt ovat messualueella jo niin pitkällä, että kaikissa kohteissa tehdään jo sisätöitä.  Katu- ja puistoalueiden töiden kannalta kevät saisi jo tulla.

Porin messualueen aluevalvoja Aleksi Vihtilä odottaa jo kevättä. Lumien sulaminen ja lämpötilan nouseminen merkitsisi sitä, että alueella päästäisiin pian pihatöihin.

”Kaikki asunnot ovat jo sisävalmiusvaiheessa, ja valtaosassa on jo kalustuskin käynnissä”, Aleksi Vihtilä kertoo messualueen kuulumisia.

Poriin rakentuu kaikkiaan 34 messukohdetta, joista 28 on pientaloja ja yksi rivitalo. Pientalojen lisäksi messuvieraat pääsevät tutustumaan korjausrakentamiskohde Bunkkeriin, vuonna 1937 rakennettuun Shellin entiseen asuin- ja autovajarakennukseen. Suojeltu kolmikerroksinen kokonaisuus muuttuu asuinkäyttöön.

Asuntomessujen teemana on tänä vuonna hyvä asuminen läpi ihmiselämän, ja sitä ajatusta tukevat alueelle nousevat Pilkkeen tiedepäiväkoti Välke sekä senioreiden palvelukoti Villa Luoto.

Pori tarjoaa monipuolisen kattauksen tapahtumia

Viimevuotiseen tapaan Asuntomessuille nousee mielenkiintoisia kohtaamisia ja tietoa tarjoava AsukasAreena. Sen lavalla nähdään ensi kesänä niin asiaohjelmaa kuin viihdettä.  Neljän teemaviikon mukainen tarjonta julkistetaan lähempänä messujen aukeamista.

Asuntomessujen oheiskohteina toimivat tänä kesänä messualueen ulkopuolella sijaitsevat uudistuva Yyterin kylpylähotelli, Porin Teatteri ja Karhukortteli.

Messubussit kuljettavat väkeä kahdella eri linjalla sekä parkkialueelta messuporteille että messuporteilta Porin keskustan palveluihin. Matkailijoiden apuna ovat myös Pori-infot Puuvillan kauppakeskuksessa sekä kauppatorilla, joista ohjataan messuvieraita messualueelle sekä Porin muihin matkailukohteisiin.

”Messuvieras saa Porissa Asuntomessujen ohessa kaikki kesäherkut: muun muassa Yyterin, Pori Jazzin, SuomiAreenan, Kirjurinluodon sekä keskustan palvelut”, muistuttaa Asuntomessut Porissa 2018 -tapahtuman tiedottaja Tiina Lehtonen.

TM Rakennusmaailman oman kohteen, Talo Haltiattaren valmistumista seurataan lehdessä sekä some-kanavissa kevään ja alkukesän ajan. TM Rakennusmaailma on Osuuskunta Suomen Asuntomessujen virallinen yhteistyökumppani. Lehden numerossa 6/18 ilmestyy kaikki messukohteet käsittävä taloluettelo, lehti ilmestyy 30.5.