Asuntomessuilla Tuusulassa on elokuun loppuun asti esillä lähes 40 näyttelykohdetta, joissa voi tutustua rakentamisen uusiin ratkaisuihin, pintamateriaaleihin ja sisustamisen trendeihin. Poimimme rakentamisen fiksujen ratkaisujen tarjonnasta muutaman esimerkin.

Yllätä laatalla

Laatta ei enää näy vain kylpyhuoneissa, vaan monessa messukohtessa laatta on päätynyt esimerkiksi lattiaan.

Kohteen 6 Villa Mikael esteettömän kodin lattia on päällystetty liuskekivelä, ja sama materiaali jatkuu myös ulkotiloihin.

Laattaratkaisuilla voi luoda lattiaan myös kuvioita. Nämä kuvioidut kuuskulmalaatat löytyvät kohteesta 26 Terratinta-talo Puustellin Helmi.

Näyttävä laattalattia löytyy myös kohteen 17 Keuda kodinhoitohuoneesta.

Parempaa akustiikkaa

Kodin äänimaailmaan voi vaikuttaa akustoivilla elementeillä. Kohteessa 24 Omatalo Kulma on käytetty akustoivia sisustuslevyjä.

Pääosassa portaat ja kaiteet

Portaikkoa ei enää vlättämättä piiloteta kaksikerroksiessa omakotitalossa nurkkaan, vaan ne voidaan jättää reilusti näkyviin keskelle huonetta. Näin on tehty kohteessa 13 Designtalo Puro.

Myös kaiteet ovat osa näyttävää sisustuskokonaisuutta, kuten kohteessa 8 Dekotalo Ruuti.

Materiaalit pinnalle

Maalattu seinä tai tapetti eivät enää ole ainoa seinille soveltuvat pintamateriaalit. Näyttävä sängynpäätyseinä kohteessa 27 Duplio on toteutettu puupaneloinnilla.

Kylpyhuoneessa ei tarvitse käyttää vain yhtä laattaa, vaan eri laattoja ja laattakokoja vaihtelemalla ilmeestä saa mielenkiintoisen. Kohteen 41 Honka Huomen pesuhoneen lattiassa on isoa neliön mallista laattaa, suihkuseinällä näyttävää struktuurilaattaa.

Villi laattayhdistelmä löytyy kohteesta 30 Jämerä Salmiakki.

Tila haltuun

Arkea helpottavat tilaratkaisut ovat usein pieniä, mutta toimivia. Kohteessa 21 Kastelli Kuori 115 on  päämakuuhuoneen seinän takana kätevä, helposti tavoitettvissa oleva huoneen levyinen vaatehuone.

Kun kaappitilan käyttää koko huoneen leveydeltä, on ulkonäkö siisti ja tavaroille taatusti hyvin tilaa. Kohde 27 Duplio.

Lue lisää Asuntomessut Tuusulassa -näyttelykohteista TM Rakennusmailman 7/20 mukana olevasta, kaikkien kohteiden rakentamisen yhteystiedot esittelevästä messujen vierallisesta taloluettelosta.