Motiva on julkaissut Aurinkosähköä kotiin -kampanjasivustollaan järjestelmiä toimittavien yritysten uudet tarjoukset aurinkosähkön avaimet käteen -toimituksista. Hinnat ovat edelleen laskusuunnassa.

Aurinkosähköjärjestelmien keskihinnat vaihtelevat Motivan mukaan kokoluokasta riippuen keskimäärin 1070-1370 euron välillä kilowattia kohden.

Motivan kampanja sisältää tänä vuonna myös taloyhtiöille soveltuvan isomman kokoluokan. Yritykset ovat voineet jättää tarjoukset mallikohteista seuraavissa kokoluokissa: omakoti- ja pientalot 3–10 kWp, taloyhtiöt ja pk-yritykset 10–20 kWp ja 21–50 kWp.

Sivustolla on erikseen sisällöt ja hankintaohjeet omakotitaloille ja taloyhtiöille.

”Taloyhtiöiden olisi järkevä teettää riippumattomalla asiantuntijalla aurinkosähköselvitys ennen hankintapäätöstä. Pienempien järjestelmien osalta soveltuvuuden arvioi yleensä järjestelmätoimittaja. Jos on epävarma hankinnasta, kannattaa olla yhteydessä oman alueen energianeuvojaan ja käydä soveltuvuuteen ja mitoitukseen liittyviä kysymyksiä yhdessä läpi”, Motivan asiantuntija Teemu Kettunen kannustaa.

Julkaisupäivänä tarjouskoneessa on kaikkiaan 61 tarjousta 22 yritykseltä, ja ne ovat voimassa vähintään 30.6.2021 saakka. Tarjouksia otetaan vastaan vuoden loppuun saakka.
Aurinkosähköä kotiin -kampanjan yhteistyökumppaneina ovat Suomen Omakotiliitto ja Suomen Kiinteistöliitto.

Lisätietoa webinaareista

Motiva ja alueelliset energianeuvojat järjestävät kevään aikana webinaareja, joissa perehdytään aurinkosähkön soveltuvuuteen, mitoitukseen ja hyviin hankintakäytäntöihin. Webinaareista ilmoitetaan kampajansivulla.

Tulossa on esimerkiksi SYKEn kanssa järjestettävä Tuhdisti tietoa taloyhtiöille -webinaari 16.3. klo 15-17. Yhteiswebinaarissa on tarjolla runsas tietopaketti mm. hyvistyslaskentamallin hyödyntämisestä.

Samana päivänä järjestään omakotitalojen omistajille suunnattu Aurinkosähköä kotiin -webinaari, sen ajankohta on 16.3. klo 17-18. Tässä Motivan järjestämässä osuudessa keskitytään omakoti- ja pientaloon soveltuvan aurinkosähköjärjestelmän hankintaa. Ilmoittautuminen webinaareihin tapahtuu Motivan tapahtumasivun kautta.

Lue lisää:

Hanki aurinkosähköä harkiten: Pyydä aina ainakin toinen tarjous