Valtakunnallinen Avoimet Puutarhat -päivä järjestetään tänä vuonna 2. 7. kello 12–18. Silloin on mahdollisuus päästä tutustumaan kotipuutarhoihin ja kaupallisiin erikoiskohteisiin. Viime vuonna tapahtumassa oli mukana yli 500 puutarhakohdetta.

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittautumisaika tapahtumaan osallistuville puutarhoille on alkanut. Mukaan haetaan sekä tuttuja puutarhoja aikaisemmilta vuosilta että myös uusia mielenkiintoisia kohteita. Jokainen avoinna oleva puutarha on täynnä eläviä vinkkejä puutarhanhoidosta, kasveista ja niiden käytöstä puutarhassa. Puutarhat ilmentävät omistajiaan ja heidän harrastustaan.

Nyt joukkoon etsitään sekä mökki- että kerrostalopihoja omakotitalojen puutarhojen ohella. Tapahtuman parasta antia on omistajien aito innostus ja halu jakaa kokemuksia muiden saman henkisten harrastajien kanssa.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on alkanut. Helpoiten osallistuminen onnistuu kirjautumalla http://www.avoimetpuutarhat.fi-sivujen kautta.

Viime vuoden elokuussa järjestetty Avoimet puutarhat -päivä houkutteli ennätysyleisön, sillä puutarhoissa vierailtiin yli 66 000 kertaa.

Erikoisteemoina kasvien kastelu ja lannoitus

Tänä vuonna tapahtuman sloganina on Hoidetaan puutarhaa ja samalla hyvää mieltä. Erikoisteemoina ovat puutarhakasvien kastelu ja kasvien ravitsemus riittävän lannoituksen avulla sekä hyvän mielen edistäminen puutarhaharrastamisen myötä.

Avoimet puutarhat -tapahtuman järjestävät Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa. Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiö tukee tapahtumaa, jonka kumppaneina ovat Oy Fiskars Ab, Kekkilä Oy ja Suomen Mielenterveyseura.