Ensi sunnuntaina puutarhat avautuvat! Avoimet Puutarhat -tapahtumassa pääsee tutustumaan 550 puutarhakohteeseen eri puolilla maata.

Avoimet Puutarhat -tapahtuma järjestetään kymmenennen kerran ensi sunnuntaina 20.6.2021 klo 12-17. Tapahtumapäivänä voi tutustua eri puolilla Suomea oleviin puutarhoihin, joiden listaus löytyy verkkosivulta www.avoimetpuutarhat.fi. Karttasovelluksen avulla voi laatia reittisuunnitelman ja vierailla useammassakin mielenkiintoisessa kohteessa.

Varsinaisen tapahtuman jälkeen avautuu Youtube-kanavalla Avoimet puutarhat kotisohvalla -videotapahtuma, jonka aikana heinäkuun loppuun asti pääsee tutustumaan virtuaalisiin puutarhaesittelyihin.

Äänestä vuoden Avointa Puutarhaa

Tapahtumapäivänä avautuu 550 puutarhaporttia, joiden takaa paljastuu erilaisia ja mielenkiintoisia kohteita. Valtaosa puutarhoista on yksityisiä pihoja ja vapaa-ajan kohteita. Joukossa on myös monia siirtolapuutarhoja sekä julkisiä puistoja että kaupallisesti mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

Osassa kohteista on järjestetty erikoisohjelmaa ja osassa voi rentoutua hetkisen esimerkiksi kahvikupin ääressä.

Tapahtuman teemana on Opitaan yhdessä puutarhassa. Tänä vuonna valitaan Vuoden Avoin Puutarha, jossa tämä yhteisöllisyys toteutuu esimerkillisesti. Ehdotuksia yhteisöllisestä kohteesta kannattaa lähettää osoitteseen puutarhaliitto@puutarhaliitto.fi. Lisäksi kuvia kohteista voi julkaista Instagramissa ja Facebookissa #avoimetpuutarhat.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti ja Kekkilä. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins-verkoston kanssa.

Lue lisää:

Pergola tuo näkösuojaa omakotitalon puutarhaan