Pikakokeessa Black&Decker Autosense – Ruuvaaminen onnistuu aina

Autosense-akkuporakone-ruuvinvääntimessä ei ole istukassa momentinsäätöä. Porakoneen rungon yläpinnassa on lataustilan näyttö ja valitsin ruuvaukselle tai poraamiselle. Ruuvaustoiminnolla Autosense on aina käytössä. Ruuvien kiertäminen on muuten aivan tavanomaista, mutta laite tunnistaa vaadittavan momentin. Ruuvin kannan tavoittaessa materiaalin pinnan ja vastuksen kasvaessa automatiikka katkaisee väännön. Tällöin ruuvin kanta on nätisti materiaalin pinnan kanssa tasassa. Tarvittaessa ruuvausta voi jatkaa ja hienosäätää pitämällä liipaisin pohjassa.
Silloin laite jatkaa ruuvaamista sykäyksittäin neljänneskierroksen kerrallaan. Näin ruuvauksen voi viimeistellä täsmällisesti ja upottaa ruuvin kannan juuri halutulle tasolle. Jos ruuvattavassa materiaalissa on esimerkiksi oksa ruuvin kohdalla tai materiaali vaihtuu tiukempaan, vääntö voi myös keskeytyä automaattisesti. Tällöin painetaan vain uudestaan liipaisinta ja ruuvaus voi jatkua viimeistelyyn saakka edellisellä tavalla.
Black & Decker Autosense -akkuporapora on tasapainoinen ja kouraan sopiva. Useimpiin poraus- ja ruuvaustehtäviin yksi välityssuhde ja kierrosnopeus 0-800 kierrosta minuutissa on riittävä. Akkuporaa käytettäessä valitaan rungon päällä olevasta valikosta ensin ruuvaus tai poraustoiminto, jolla kone toimii kuin perinteinen akkuporakone. Ruuvatessa kannattaa varmistaa, että käytetään oikeanlaista bitsiä, jotta vältytään lipsumiselta ja mahdolliselta haitalta työpinnalle tai ruuvin kannan rikkoutumiselta. Ruuvattaessa Autosense säätää automaattisesti oikean väännön ja siten eliminoi ruuvaukseen usein liittyvät yritykset ja erehdykset. B&D Autosensessa on lisäksi valaisin, joka valaisee hyvin ruuvattavan kohteen. Ledlamppu sijaitsee kahvassa akkukiinnityksen etureunassa.