Rakennusyhtiö Skanskan ja Ikean yhdessä kehittämä BoKlok-konsepti laajentuu ensimmäistä kertaa Suomessa nyt myös useampikerroksiseen kerrostaloasumiseen. Kesällä 2019 Vantaan Koivuhakaan valmistuu Suomen ensimmäinen viisikerroksinen BoKlok-puukerrostalo.

Kohtuuhintaisuudesta tunnettuja BoKlok-koteja on rakennettu viime vuosien aikana Espooseen, Vantaalle ja Keravalle. Parhaillaan on käynnistymässä kohde Helsingissä, Tuusulan kohdekin jo julkistettu. Nyt markkinoille tulevat ensimmäiset monikerroksiset kodit rakentuvat Vantaalle. Niiden rakentaminen alkaa kesällä 2018 ja kodit valmistuvat kesällä 2019. Useampikerroksisia puutaloja on Pohjoismaissa jo noin kolmannes yhteensä yli tuhannesta rakennetusta BoKlok-kodista.

Vantaalle rakentuvista kerrostaloista yksi tulee olemaan viisikerroksinen ja kaksi kaksikerroksista, ne sisältävät yhteensä 33 kotia. Koska tilaelementit tehdään tehtaassa kalusteasennuksia myöten valmiiksi, talo nousee nopeasti: keskimäärin yhden kerroksen päivässä.

Vantaan Voltissa asuntoja on neljää kokoa: yksiö, kaksio, kolmio sekä muuntojoustava 3-4 huonetta ja keittiö. Ensimmäisen kerroksen asunnoissa on asuntopiha ja muissa asunnoissa parveke. Keittiö- ja komerokalusteet ovat IKEAn mallistoa.