Pohjolan Design-Talo Oy laajentaa palvelutarjontaansa maarakennukseen ostamalla PT PohjanTeko Oy:n ja PohjanGeo Oy:n.

Yrityksistä tulee kaupan myötä Pohjolan Design-Talo Oy:n kokonaan omistamia tytäryhtiöitä ja ne jatkavat toimintaa omilla nimillään Pohjolan Design-Talo -konsernissa.

PohjanTeko on voimakkaasti kasvava valtakunnallisesti toimiva maarakennusyhtiö. PohjanGeo on puolestaan maa- ja pohjanrakennuksen sekä talonrakennuksen suunnitteluun erikoistunut yritys. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2017 on hieman yli 20 miljoonaa euroa ja kokopäiväinen henkilöstömäärä 22. Päivittäisestä liiketoiminnasta vastaavat avainhenkilöt ja ostettavien yhtiöiden koko henkilökunta siirtyvät Pohjolan Design-Talo -konserniin vanhoina työntekijöinä.

Kaupan myötä Pohjolan Design-Talon asiakkaat saavat kaikki omakotitalon rakentamispalvelut suunnitelmineen, pohjarakentamisesta muuttovalmiiseen omakotitaloon, saman katon alta. Myös rakennusliikkeet ja ammattirakennuttajat hyötyvät maarakennuspalvelujen sisällyttämisestä kokonaisurakkaan.

”Pystymme tarjoamaan jatkossa yhdellä sopimuksella kuluttajille muuttovalmistoimitukset ja ammattirakentajille kokonaisurakat maatöineen”, sanoo Pohjolan Design-Talon toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski.

”Maarakennuspalvelujen lisääminen tarjontaamme tukee myös vahvasti kasvavaa Talliosake-liiketoimintaamme. Hankkimalla maarakennus- ja pohjatyöt oman konsernin sisältä, pystymme merkittävästi tukemaan myös tulevan vuoden kasvua. Merkittävä osa Pohjanteon liiketoiminnasta suunnataan myös jatkossa ammattiasiakkaillemme”, Taivalkoski sanoo.

Pohjolan Design-Talo -konsernin liiketoiminta on jatkanut kasvuaan. Yhtiö arvioi kuluvan vuoden liikevaihdon yli kaksinkertaistuvan edellisvuodesta noin 150 miljoonaan euroon ja myös henkilöstön määrän yli kaksinkertaistuvan lähes 500 henkilöön. Pohjolan Design-Talo osti aiemmin kuluneena vuonna Finnlamelli Oy:n ja yhdistyi Talliosakkeen kanssa.

Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän, ja sen odotetaan toteutuvan vuoden loppuun mennessä.