WWF:n Earth Houria vietetään lauantaina 25.3. kello 20.30–21.30. Maailmanlaajuisen tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot tunniksi. Suomessa Earth Hour kannustaa tekemään ilmastotekoja ruokalautasella.

WWF:n Earth Hour järjestetään jo yhdettätoista kertaa. Tapahtuma sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007, jolloin siihen osallistui yli kaksi miljoonaa ihmistä. Vuonna 2008 tapahtuma laajeni maailmanlaajuiseksi. Vuonna 2016 Earth Hourissa oli mukana yhteensä ennätykselliset 178 maata ja maantieteellistä aluetta sekä miljoonia yksityishenkilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä. Tapahtuman tarkoituksena on innostaa ihmisiä ilmastoystävälliseen elämään ja viestiä päättäjille, että ilmastonmuutos edellyttää ripeitä toimia. Earth Hour ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus.

Suomessa Earth Hour järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009, ja vuonna 2016 jo 1,6 miljoonaa suomalaista osallistui tavalla tai toisella Earth Houriin (TNS Gallup). Tänä vuonna Earth Hour kutsuu Suomessa kaikki viettämään maailman suurimpia kynttiläillallisia.

Ruoka muodostaa noin viidesosan yksityisen kulutuksen ilmastovaikutuksista – saman verran kuin liikenne. WWF:n mukaan noin 60 prosenttia ruoan ilmastovaikutuksista syntyy alkutuotannosta, ja suuri osuus ilmastovaikutuksista liittyy eläinperäisen ruoan tuotantoon.

Lukuisat ravintolat ja kahvilat ympäri Suomen osallistuvat Earth Houriin ja tarjoavat ilmastoystävällisiä illallisia kynttilänvalossa ympäri Suomen. Ravintoloiden ja muiden tahojen järjestämät tapahtumat löytyvät earthhour.fi-kampanjasivustolta.