Puhdasta vettä mistä vain

Juomaveden puhdistaja EMPRO-100 tekee vedestä kuin vedestä juomakelpoista. Vesi puhdistuu ilman kemikaaleja, käänteisosmoosia käyttäen.

Vedenpuhdistuslaite soveltuu esimerkiksi saaristomökeille, missä kunnollista kaivovettä ei ole saatavilla, vaan juomavesi on tuotettava merestä.

EMPRO-100:n tasoista vedenpuhdistajaa tarvitaan myös silloin, jos porakaivon vedessä on terveydelle haitallisia yhdisteitä, jotka eivät tavanomaisilla suodattimilla poistu.

Itse asiassa laite on erinomaisen edullinen ja varma vaihtoehto porakaivolle – porakaivosta ei voi etukäteen tietää, tuleeko vettä, missä syvyydessä ja onko se juotavaa. EMPRO- vedenpuhdistuslaitteella sen sijaan puhtaan veden saanti on varmaa runsaan viiden tuhannen euron panostuksella. Porakaivosta voi sitten tehdä maalämpökaivon, jolloin se vuosien saatossa tienaa vedenpuhdistuslaitteen hinnan säästyneen lämmitysenergian muodossa.

juomaveden pudistaja empro-100

Valmistaja on myös muodon vuoksi teettänyt muutamia täydellisiä vesianalyysejä akkreditoiduissa vesilaboratorioissa. Tulos on joka kerta ollut sama, täydellisen puhdasta vettä.

Käänteisosmoosilla toimivia vedenpuhdistuslaitteita on käytetty jo 1970-luvulta saakka tuottamaan lähes kliinisesti puhdasta vettä mistä tahansa raakavedestä. Laitteet ovat yleensä olleet verraten kalliita ja hankalia käyttää, ja niiden tehontarve on ollut niin suuri, että ne välttämättä vaativat verkkosähköliittymän tai aggregaatin.

EMPRO-100-vedenpuhdistuslaitteen rakenteessa on lukuisia innovaatioita, jotka parantavat laitteen käytettävyyttä ja energiatehokkuutta. Se ei tarvitse avukseen muita laitteita, vaan se toimii itsenäisesti mökin vesiautomaattina.

Vedenpuhdistimen energiankulutus on noin 500 wattia. Niinpä kesäaikaan mökillä riittää 250-wattinen aurinkopaneelijärjestelmä tuottamaan tarvittava sähkö kohtuullista mökkikäyttöä ajatellen.