OP ja LeaseGreen käynnistävät Suomen ensimmäisen Energiaremontin taloyhtiössä. Tavoitteena on puolittaa taloyhtiön lämmityslasku ja pienentää hiilijalanjälkeä noin 60 prosenttia.

Helsingin Meilahdessa sijaitsevan kerrostalon energiaremontissa talon lämmitysmuoto vaihdetaan kaukolämmöstä maalämpöön ja sähköpääkeskus uusitaan. Taloon asennetaan myös maaviileän käyttöön perustuva jäähdytysverkosto, jonka avulla asuntoja voi viilentää kuumina päivinä. Samalla kiinteistön rakennusautomaatio päivitetään nykyaikaiseksi.

Nyt käynnistyvä hanke on taloyhtiöille suunnatun Energiaremontti-palvelun ensimmäinen kohde Suomessa. Muutosten arvioidaan säästävät taloyhtiön energiakuluja vuosittain 12 000 euroa ja pienentävät lämmityksen hiilijalanjälkeä noin 60 prosenttia.

Siirtyminen maalämpöön marraskuussa

Syyskuun 11. päivänä maalämpökaivojen porauksella alkava remontti valmistuu kokonaisuudessaan noin kahdessa kuukaudessa. Marraskuusta lähtien taloyhtiön pitäisi lämmetä maalämmöllä.

”Taloyhtiönä pidimme hyvänä, että LeaseGreen ja OP tarjosivat meille helpon paketin avaimet käteen-periaatteella. Tehdyt suunnitelmat vakuuttivat meidät, ja lisäksi rahoitus kuukausimaksulla oli houkutteleva, kun lämmityskulutkin samalla laskevat”, sanoo asunto-osakeyhtiön hallituksen edustaja Matti Kupari.

Energiaremontti rahoitetaan OPn uudenlaisella, vuoden alusta tarjolla olleella rahoitusmallilla, jossa remontin kustannukset veloitetaan taloyhtiöltä kiinteällä kuukausimaksulla. Suomessa kulutetusta energiasta peräti 40 prosenttia käytetään kiinteistöissä, eli niiden energiatehokkuuden parantaminen auttaisi pienentämään koko Suomen hiilijalanjälkeä.