K-Raudan asiantuntijat ennustavat vuodelle 2019 kolme sisustuksessa näkyvää suuntausta: luonnonläheinen skandinaavisuus, vahvat voimavärit ja itse tekemisen yksilöllisyys.

Pitkään sisustamisessa pinnalla ollut luonnonläheisen skandinaavisuuden trendi jatkaa edelleen vahvana. Trendi tunnusmerkkejä ovat aitous, valoisuus ja ilmavuus.Sisustuksessa ne näkyvät esimerkiksi karheapintaisten laattojen ja betonin yhdistämisessä käsittelemättömän puun ja pehmeiden terrakottasävyjen kanssa. Pintamateriaalissa saa olla rouheuden tuntua ja karheutta, mutta myös silkkisyyttä ja pehmeyttä. Värit ovat tässä trendissä luonnonläheisiä: harmaata, ruskeaa, valkoista ja mustaa.

”Tulevan vuoden trendeissä näkyvät erityisesti luonto, vastuullisuus ja tulevaisuus. Koteihin halutaan tuoda luontoa lähemmäksi sisustuksen muodossa”, kertoo K-Raudan suunnittelupäällikkö Päivi Laitinen-Slotte.

Puun lisäksi luonnonläheisen skandinaavisen tyylin materiaaleja ovat juutti, rottinki, nahka, huopa, lampaantaljat sekä lasi.

Voimaa väreistä

Vaaleuden rinnalle tulevat vahvat voimavärit, jotka löytävät esikuvansa satumaailmasta, jalokivistä ja mausteista. Tässä trendissä näkyvät tumma puu, tapettien ja tekstiilien rikas kuviomaailma ja ripaus hohdetta seinälaatan tai tapetin pinnassa.

Metsänvihreä, vahva tummansininen sekä burgundi, munakoiso, sahrami ja liila ovat ydinvärejä. Yksityiskohtina näkyvät pehmeä sametti, upottavat nukkamatot ja toisaalta korkeakiiltoinen messinki ja kupari.

Itse tehty on yksilöllistä

Itse tekeminen ja oman tyylin ilmaisu lisäävät suosiotaan sisustamisessa. Kirppislöydöistä muokataan nyt omannäköistä vaihtamalla vaikka huonekalun väriä tai päällyskangasta. Myös kukkien ja kranssien sidontaan näkyy selvä kiinnostus.

”Omien valintojen mukainen tila kasvattaa merkitystään ihmisten elämässä. Jokainen saa itse päättää, missä ja miten asuu sekä minkälaiset arvot, maailmankuva sekä sosiaaliset verkostot ihmistä ohjaavat”, Laitinen-Slotte taustoittaa.