Ilmanvaihto

Talven jälkeen mökin oven avatessa sisältä tuulahtaa kasvoille tunkkainen tuoksahdus? Tuttua monille kesämökkeilijöille. Jos mökin ilmanvaihto on puutteellinen, sisäilma pääsee ummehtumaan.

Huono ilmanvaihto on erityisesti vanhempien kesämökkien koetinkivi. Aiemmin oli tapana varmistaa, ettei lämpö pääse karkaamaan sisältä ulos. Tällöin raikas ulkoilmakaan ei päässyt mökkiin sisään.

Toimiva ilmanvaihto on erityisen tärkeää sellaisessa mökissä, joka on osan vuodesta käyttämättömänä. Kostea talvi-ilma tekee sisäilmasta tunkkaisen, ja pahimmillaan se vaurioittaa mökin rakenteita.

Mökit ovat usein melko kompakteja, joten ilman on hyvä päästä vaihtumaan tehokkaasti kesälläkin. Ikkunoista tuulettaminen ei kuitenkaan usein riitä ilmanvaihtoon, ja samalla mökkiin pääsee pölyä ja hyönteisiä.

Mökin ilmanvaihto – Ilmanvaihtokone takaa raikkaan sisäilman

Tehokkain ja käytännöllisin tapa parantaa mökin sisäilmaa on hankkia ilmanvaihtokone. Mökille sopiva järjestelmä on Zehnder ComfoSpot 50, joka takaa miellyttävimmän mahdollisen sisäilmaston jatkuvalla tulo- ja poistoilmavirralla. Koneessa on energiatehokas lämmön ja kosteuden talteenotto.

Zehnder ComfoSpot 50 helppo ja nopea asentaa, sillä kondenssiveden poistoa ei tarvita. Se on hiljainen käytössä sekä huomaamaton myös ulkonäöltään: ulkoseinäpaneelin voi maalata seinän väriseksi.

Ilmanvaihto

Ilmanvaihtokone soveltuu yksittäisten huoneiden ilmanvaihtoon. Niitä voi tarvittaessa sijoittaa mökkiin useamman.

Raikas sisäilma vaatii ilmanvaihtokoneen lisäksi säännöllisesti vaihdetut suodattimet. Zehnder ComfoSpot 50:n tehokkaat suodattimet estävät epäpuhtauksien ja hyönteisten pääsyn sisälle.

Alennus Rakennusmaailman lukijoille

Enervent Zehnder Oy on suomalainen yritys, joka on valmistanut ja myynyt ilmanvaihtolaitteita ja -tarvikkeita jo yli 30 vuoden ajan.

Saat nyt Zehnder ComfoSpot 50 -ilmanvaihtojärjestelmän hintaan 599 € (normaalisti 1 238,76 €). Tarjous on voimassa 30.8.2021 saakka.

Lunasta alennus Enerventin verkkokaupasta käyttämällä ostoskorissa kuponkikoodia KESÄ21.

Tutustu tuotteeseen ja hyödynnä alennus >>