Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL:n asiantuntijaraati on valinnut Asuntomessut Tuusulassa 2020 -tapahtuman talotekniikan mallikohteeksi Lammi-Kivitalot Duplion. Kohteiden arvioinnissa ajateltiin ennen kaikkea talon tulevia asukkaita.

Tämän vuoden Asuntomessujen kantavana ajatuksena oli tulevaisuuden kyläkaupunki, jota kuvastaa rakennusten monipuolisuus ja muunneltavuus.

Talotekniikan mallikohteeksi valittu Lammi-Kivitalot Duplio on kolmen sukupolven paritalo. Kohteessa on asumisen mukavuutta ja toimivuutta haettu käytännöllisin tilaratkaisuin sekä taiteen ja designin keinoin. Paritalon Duplio Aalto -nimistä puolta kuvataan nelihenkisen perheen kompaktiksi kodiksi, Duplio Tynell -osaa taas aktiivisen aikuisen asunnoksi.

Kohteen rakennuttajina olleet perheet halusivat kompaktin, perinteisestä poikkeavan paritalon. Taloon haluttiin tuplaharjakatto. Paritalon tontti on pieni, ja siksi lisää oleskelutilaa on luotu sijoittamalla terassit autokatosten päälle.

Harkkorunkoisen, rapatun Lammi-Kivitalo Duplion energiatehokkuusluokka on B ja E-luku 104. Talo lämpiää maalämmöllä. Lämmönjakelu on toteutettu vesikiertoisena lattialämmityksenä. Rakennesuunnittelijana on toiminut loghousemaster Heikki Enäsuo, pääsuunnittelijana Arkkitehtitoimisto SAIKA design Oy ja vastaavana työnjohtajana Esa Riola.

Rakentamisen laatu korostui

”Valinnassa painottui ennen muuta tinkimätön rakentamisen laatu. Duplio-paritalo on pieteetillä tehty”, perustelivat valintaansa raadissa olleet RKL:n puheenjohtajisto Ari Autio, Juhani Kukkakorpi ja Jukka Lintunen.

“Jo Duplion rakennusaikainen työmaatoiminta ja vastuullinen projektinohjaus olivat mallikasta. Rakentajan ja rakennuttajan välinen saumaton yhteistyö näkyy hienosti lopputuloksessa”, kiitteli Maria-Elena Ehrnrooth, Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry:n toimitusjohtaja.

Rakennusmestarit ovat poimineet suosikkinsa Asuntomessuilla esiteltyjen ehdokkaiden joukosta jo vuodesta 2010.