Kiinteistöjen palo- ja vesivahinkojen aiheuttamat kustannukset ovat lähes sata kertaa suuremmat kuin esimerkiksi asuntomurtojen. Uusille helposti asennettaville turvalaitteille on ollut selvä tilaus. Kodinkoneen vikaantumisen havainnointi jo alkuvaiheessa säästää suurilta vahingoilta. Riittää jo se, että vikaantuneen koneen sähköt ja vedensyöttö saadaan katkaisua. Vahingot rajoittuvat tällöin usein vain kodinkoneeseen ja ehkä pieneen vesilammikkoon lattialla.

Pistorasiaan asennettava uusi Innohome Palovahti katkaisee sähköt kodinkoneesta palovaroittimen äänen kuultuaan. Turvapistorasia pystyy erottamaan palovaroittimen korkeataajuisen hälytysäänen muista häiriöäänistä ja katkaisemaan sähkövahtiin kytketyltä kodinkoneelta sähköt.

Myös kosteusvaroittimen hälytysääni saa sähkövahdin pudottamaan sähköt pois päältä. Useissa pesukoneissa on jo aqua-stop-toiminto, jolloin niissä on valmiina myös syöttöveden katkaiseva magneettiventtiili. Toiminnon avulla vesivuoto tyrehtyy samalla kun sähkönsyöttö katkeaa pesukoneesta. Innohome-järjestelmään on saatavana myös vahtimallit erillisellä vuotoanturilla ja vedenkatkaisuventtiilillä vanhempien pesukoneiden turvaamiseen.

Palovahdin havaitsemiskynnystä voi säätää asunnon akustiikan ja palovaroittimen tyypin mukaisesti. Lähin palovaroitin ei saisi olla viittä metriä kauempana. Parasta on tarkistaa laitteen hälytysäänen soveltuvuus vahtilaitteen kanssa. Kaikki palovaroittimet eivät tuota palovahdin tunnistamaa hälytysääntä, jolloin ne on vaihdettava Innohomen suosittelemiin malleihin.

Kodinkoneen sähköpistokkeen ja pistorasian väliin laitettava Innohome Palovahti ei tarvitse sen kummempia asennustöitä, vaan on heti valmis käyttöön. Palovahdissa oleva punainen merkkivalo kertoo laitteen olevan kytketty sähköverkkoon ja valmiina tunnistamaan hälytysäänen. Laitteen ainokaista käyttönäppäintä käytetään pääasiassa hälytystilanteen jälkeiseen sähkön takaisinkytkemiseen.

Keittiön vaarallisimpia kodinkoneita ovat yleensä liedet. Ne ovat alkuna lähes neljäsosaan asuinrakennusten sähköpaloista. Myös lieden toimintaa voidaan turvata uusilla elektronisilla turvalaitteilla. Innohomen Hellahälytin ja Hellavahti tarkkailevat lieden toimintaa ja katkaisevat liedestä sähköt heti palovaaran uhatessa.

Lieden yläpuolelle esimerkiksi liesituulettimeen magneeteilla kiinnittyvä Innohome SA100 Hellahälytin antaa kuuluvan hälytysäänen, mikäli liesi kuumenee liikaa tai joku lieden levyistä jää vahingossa päälle. Hellahälytin tarkkailee koko ajan lieden lämpötilan muutoksia. Havaitessaan lämmön äkillisen lisääntymisen, se reagoi siihen syötetyn sisäisen ohjeen mukaisesti.

Hellahälytin havahtuu vain vaarallisiin lämpötilan muutoksiin, jolloin se aiheuttaa hälytyksen. Näin voi käydä esimerkiksi vesikattilan lämpötilan noustessa rajusti, kun vesi on kiehunut pois. Hellahälytin toimii paristoilla, joiden vaihtoväli on noin 10 vuotta. Paristojen kuntoa on syytä kuitenkin tarkistaa säännöllisesti.

Lieden sähkönsyöttöön kiinteästi liitettävä Innohome SFC200 Hellavahti menee vielä pitemmälle: laite tunnistaa Hellahälyttimen, palo- tai häkävaroittimen piippauksen ja katkaisee liedestä sähköt. Hellavahti seuraa myös aktiivisesti lieden käyttöä ja katkaisee siitä sähkönsyötön, mikäli levyjen säätönappuloita ei käytetä tietyllä aikavälillä. Lisäksi laite pitää sisällään ohjelmoitavan lapsilukon, joka menee automaattisesti päälle ja pois päältä lieden omilla säätimillä.