Porin Karjarannan asuntomessualueen ruutukaava jättää tonteille vain pienet piha-alueet. Moni rakentaja onkin satsannut pihan sijaan terrasseihin. Kokosimme yhteen esimerkkejä asuntomessutalojen hulppeista terasseista, niiden sisustusideoista sekä piharatkaisuista.

Karjarannan asuntomessualue rajoittuu Kokemäenjokeen, ja alueen joenpuoleiselle sivulle kohonneista messutaloista on hulppeat näkymät joelle ja sen yli viereiselle Kirjurinluodolle. Joenrantatontteja on kaikkiaan kahdeksalla pientalolla sekä messujen rivitalokohteella. Lammi-Kivitalojen kohteen 21 Jokilammi toisen kerroksen isolta terassilta on upea näkymä joelle.

Osassa kohteista terasseja oli useita. Niiden käyttötarkoituksena on niin rentoutuminen kuin hyötyviljely. Talo Haltiattaren, 26, auringonpuoleisella terassilla kasvatetaan ruoanlaittoon sopivia yrttejä, toinen terassi on pyhitetty rentoutumiseen.

Talo Haltiattaren terassi

Terassien sisustus lähenee jo pitkälti olohuoneen sisustusta. Terassille tuodaan kesäksi viherkasveja, ja ulkokalusteetkin näyttävät jo miltei samalta kuin olohuoneessa. Kuvat kohteista 27 Solid House Kodit sekä 30 Casa Terde.

terassi

Messutalojen suurin terassi löytyy kohteesta 23 Luoto. Lehtikuuseesta valmistetulla terassilla pystyy hyvin järjestämään isommatkin juhlat, ja terassille mahtuu myös rielunkokoinen uima-allas. Huoltovapaa lehtikuusi harmaantuu ajan myötä kauniisti.

Vaikka pihat olivat pieniä, oli monelle pihalle saatu kuitenkin löytymään katseilta suojassa oleva nurkkaus, jota reunustivat vastapäiväsen tontin rakennukset. Oliivipuut oli istutettu kohteen 4 Fiskarhedenvillan Pohjanvalon pihalle. Samasta pihasta löytyi myös pergolalla katettu grilli- ja oleskelupaikka, jonne talolta pääsi kivettyä polkua pitkin.

Kukkaistutuksia oli pihoilla vähän, mutta ne oli rajattu kauniisti hoitoa helpottaviin istutusaltaisiin, kohde 14 Goto Gloria, tai tuotu terassille ruukuissa, kohde 23 Luoto.

Lue lisää Porin asuntomessukohteiden pihoista ja pihasuunnittelusta TM Rakennusmaailman numerossa 6/18 olevasta messujen virallisesta taloluettelosta.