Huonekaluketjujen osamaksujen vertailussa 2500 euron ostoksen osamaksuhinnassa tuli yli 300 euron ero halvimman ja kalleimman huonekaluketjun välillä.

VertaaEnsin.fi vertaili viiden suuren huonekaluketjun osamaksuja 2 500 euron ostohinnalle 12 ja 24 kuukauden takaisinmaksuajoilla. Vertailussa olivat mukana Ikea, Jysk, Masku, Sotka ja Vepsäläinen.

Vertailusta selvisi, että halvin osamaksu 12 kuukauden takaisinmaksuajalla on 338 euroa halvempi kuin kallein osamaksu. 24 kuukauden takaisinmaksuajalla halvin osamaksu oli 321 euroa halvempi kuin kallein vaihtoehto.

Huonekaluketjujen halvimmat takaisinmaksuajat

Hintavertailun voittaja oli 12 kuukauden takaisinmaksuajalla Vepsäläinen, joka tarjosi osamaksun täysin ilman korkoja ja kuluja. 24 kuukauden takaisinmaksuajalla vertailun voitti Jysk, jonka luotolle tuli 350 euron kokonaiskustannukset.

VertaaEnsin.fi vertaili myös, mitä 2500 euron ostos tulisi maksamaan luottokortilla tai vakuudettomalla lainalla. Kun osamaksuja, luottokorttia ja lainaa vertaillaan keskenään, oli Vepsäläisen koroton osamaksu edelleen edullisin tapa rahoittaa 2 500 euron sisustushankinta osissa, kunhan ostos maksetaan kokonaisuudessaan vuoden sisällä.

Kahden vuoden takaisinmaksuajalla vakuudeton laina on vertailluista vaihtoehdoista edullisin. Lainaa hakiessa on kuitenkin muistettava, että lainatarjoukset ovat aina henkilökohtaisia ja lopullinen korko määräytyy hakijan taloudellisen tilanteen perusteella.