Elektroniikkaketju Power ottaa valikoimiinsa tanskalaiset Parma-keittiökalusteet. Ikea taas lanseeraa kokonaan kierrätysmateriaaleista valmistetun keittiömalliston.

Ikean uusi keittiömallisto tehdään kokonaan kierrätysmateriaaleista

Kungsbacka-keittiöovi- ja etusarjamalliston ovet valmistetaan FSC-sertifioidusta, kierrätetystä puusta. Ovien pinnoite on tehty kierrätysmuovipulloista sulatetusta muovista. Yhden 40 x 80 cm:n oven pinnoitteen valmistamiseen käytetään noin 25 puolen litran PET-muovipulloa. Tuotteiden valmistamisessa ei ole käytetty lainkaan öljypohjaista muotia. Mattapintaisten ovien ja etusarjojen värinä on hiilenmusta.

”Halusimme luoda täysin kestävästi tuotetun keittiöovimallin. Tavoitteenamme oli keksiä uusia tapoja käyttää kierrätysmateriaaleja”, kertoo tuotekehittäjä Anna Granath malliston taustoista.

Hiilenmusta mattapinta on uutuusväri Ikean keittiöovivalikoimissa.

Yritys tuo tänä vuonna myyntiin muitakin kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuoteuutuuksia. Helmikuussa lanseerataan kierrätyslasista valmistettuja maljakkoja sekä kierrätetystä puusta ja muovista valmistettuja tuoleja PS 2017 -kokoelmaan.

”Etsimme jatkuvasti tapoja soveltaa kiertotalouden malleja toiminnassamme. Lisäämme jatkuvasti uusiutuvien, kierrätettävien ja kierrätysmateriaalien käyttöä tuotteissamme. Sen lisäksi etsimme uusia keinoja hyödyntää omassa tuotannossamme syntyvää hukkamateriaalia, jotta käyttäisimme raaka-aineita mahdollisimman tehokkaasti”, Ikea Suomen viestintäpäällikkö Heidi Azinur kertoo.

Kungsbacka-mallisto on jo myynnissä Suomen Ikea-tavarataloissa, nettikaupassa malliston myynti alkaa helmikuussa.

Power tarjoaa koko keittiön

Elektroniikkaketju Power alkaa myydä Tanskassa valmistettua Parma Urban Collection -keittiömallistoa Tanskassa, Norjassa ja Suomessa. Yritys kertoo aikovansa laskea laatukeittiöiden hintatasoa merkittävästi Suomessa. Keittiöt luvataan toimittaa osina suoraan tilaajalle jopa jo kymmenen arkipäivän kuluessa.

”Perinteiset keittiökalustemyyjät ovat meihin verrattuna tehottomia, sillä keittiöiden myynnistä aiheutuu Powerille erittäin vähän lisäkustannuksia. Meillä on valmiina tilat ja vahva osaaminen keittiökaupasta, sillä jo nyt myymme tuhansia kodinkonepaketteja keittiöihin vuosittain. Tämä ja pohjoismainen volyymimme tuo Powerille merkittävän kustannusedun verrattuna perinteisiin keittiökaupan erikoisliikkeisiin. Tulemme myymään laatukeittiöitä huomattavan halvalla – jopa 40 prosenttia alhaisemmalla kokonaishinnalla kuin perinteisillä jälleenmyyjillä on tarjolla”, kertoo Powerin toimitusjohtaja Mika Aro.

Asiakkaalle tarjotaan siis mahdollisuus hankki sekä keittiökalusteet että koneet, lisäksi yrityksen kautta voi tiedustella asennuspalvelua. Parma-keittiöitä on aluksi saatavilla Powerin Vantaan Tammiston, Espoon, Tampereen ja Turun myymälöissä.