Ikea Suomi antaa 15.8. lähtien kaikille käyttämättömille tuotteilleen 365 päivän vaihto- ja palautusoikeiden. Samalla se muuttaa vaihto- ja palautusoikeuttaan laajentamalla tapoja, joilla rahat maksetaan takaisin asiakkaalle. 

Tästä päivästä lähtien Ikea Suomen asiakkaat voivat vaihtaa tai palauttaa ostamansa käyttämättömän tuotteen kuittia vastaan 365 päivän ajan. Palautusoikeus koskee myös löytönurkan tuotteita.

”Koti on hyvin henkilökohtainen tila, jonka haluamme olevan itsemme näköinen. Joskus huomaa vasta kotona, että tuote onkin hieman väärän värinen tai kokoinen. Toisinaan sisustussuunnitelmat menevät kotona uusiksi yksinkertaisesti siksi, että mieli muuttuu. Silloin kannattaa ehdottomasti tulla vaihtamaan tuote juuri omaan kotiin sopivaksi”, toteaa IKEA Suomen asiakkuusjohtaja Tarja Sallanen.

Tyypillisesti huonekalukaupassa on käytössä 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus tai ei oikeutta lainkaan.

Palautus koottuna tai kokoamattomana

Käyttämättömän tuotteen voi palauttaa tavarataloon, vaikka se olisi koottu tai pakkaus olisi avattu. Myös rahanpalautustapa on tehty joustavaksi

”Aiemmin asiakkaamme ovat saaneet palautuksesta hyvityskortin, jolle on ladattu palautussumma. Jatkossa rahat palautetaan pääsääntöisesti samalle maksutavalle kuin asiakas on tuotteen maksanut, eli esimerkiksi luottokortille, pankkitilille tai käteisenä”, Sallanen listaa.

”Jos asiakas ei esimerkiksi halua odottaa pankkitilille tulevia rahoja, vaan tekee mieluummin ostoksia heti, voimme palauttaa rahat myös hyvityskortille.”

Tuotteen voi palauttaa mihin tahansa Suomessa sijaitsevaan Ikea-tavarataloon tai Jyväskylän lähipisteeseen. Vaihto- ja palautusoikeus koskee kaikkia IKEA Suomen verkkokaupasta, -lähipisteestä ja -tavarataloista ostettuja tuotteita. Lisätietoja: www.ikea.com/fi