Lasiin tullut naarmu tai pinttynyt lika voidaan hioa pois häiritsemästä näkymää. Hionta on nopeaa ja edullisempaa kuin ikkunan uusiminen.

Jos ikkunalasissa on tahra tai naarmu, katse osuu juuri siihen kohtaan tahtomatta. Uuden lasin hankkimisen kynnys on kova, varsinkin jos naarmun on aiheuttanut itse.

”Ikkunan voi hioa, jolloin vaurioitunut kohta häviää. Ammattimiehen tekemä vaurioituneen kohdan hionta ei erotu millään tavalla ikkunasta. Ikkuna on kuin uusi sen jäljiltä. Monesti myös samentuneet ikkunat ovat hionnan jälkeen todellakin kuin uusia. Jotta työ on ensiluokkaista, siihen tarvitaan erityisesti lasin hiontaan kehitetyt työvälineet”, kertoovaltakunnallisesti toimivan Lasitohtorin toimitusjohtaja Henri Vuolle.

Nanopinnoite suojaa lasia

Ikkunan pinta voi vaurioitua monella tavalla. Tyypillisesti rakennusaikana ikkunoihin voi tulla ikäviä jälkiä, pinttyneitä tahroja tai vaikka ilkivallan jälkiä.

Lasin hionta on nopeaa ja ympäristöystävällistä. Tänä päivänä ikkunapinnat ovat isoja ja kalliita. Jos esimerkiksi monen neliön lämpölasiseinään tai lasiliukuoveen tulee vaurio, on sen vaihtaminen kallista.

Henri Vuolle kertoo, että lasin pintaan on myös mahdollista asentaa nanopinnoite, joka hylkii likaa ja vettä sekä helpottaa huomattavasti lasin pesua sekä vähentää pesukertoja.

”Nanopinnoite kestää normaalikäytössä noin viisi vuotta.”

Lue lisää:

Viisi sukkelaa vinkkiä ikkunoiden ja sälekaihdin puhdistamiseen

Näin valiset oikeanlaisen ikkunan

Ikkunaremontin voi tehdä talvellakin