Avoimet Puutarhat -tapahtuma järjestetään sunnuntaina 7. heinäkuuta. Ilmoittautuminen tapahtumaan on alkanut.

Avoimet Puutarhat -tapahtuman aikana suomalaiset puutarhaharrastajat pääsevät tutustumaan mielenkiintoisiin kotipuutarhoihin ja erikoiskohteisiin, joiden portit ovat normaalisti suljettuina ja puutarhat katseilta piilossa. Tapahtuman suosio on kasvanut vuosi vuodelta, ja viime vuonna tapahtumassa oli mukana 600 mielenkiintoista puutarhakohdetta.

Ilmoittautumisaika tapahtumaan on alkanut www.avoimetpuutarhat.fi -sivuilla, jossa voi käydä myös tutustumassa aikaisempiin kohteisiin. Tapahtumaan haetaan sekä tuttuja puutarhoja että myös uusia kohteita. Joukkoon etsitään sekä mökki- että kerrostalopihoja omakotitalojen ja julkisten puutarhojen ohella. Myös moni kaupallinen kohde järjestää erikoisohjelmaa tapahtumapäivänä.

Puutarha ei ole koskaan valmis

Tämän vuoden teemaksi on valittu edellisvuoden tapaan ”Puutarha ei ole koskaan valmis, mutta aina kokemisen arvoinen”. Puutarhan keskeneräisyys ei ole esteenä osallistumiselle.

Tänä vuonna puutarhat kukoistavat keskikesän tunnelmissa, kun tapahtuma järjestetään heinäkuussa. Erityisteemana on kestävä puutarha.

Tapahtuman aikana tutustutaan puutarhan hyvinvointia edistäviin teemoihin ja torjutaan vieraslajeja Allergia-, Iho- ja Astmaliiton toimesta.

Avoimet puutarhat –tapahtuman järjestävät Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa. Nikolai ja Ljudmila Borisoffin ja Maiju ja Yrjö Rikalan puutarhasäätiöt tukevat tapahtumaa, jonka kumppaneina ovat Biolan Oy, Oy Fiskars Ab ja Allergia-, Iho- ja Astmaliitto.